Jyväskylän kaupungin vammaispalvelut avaa kehitysvammaisten työ- ja päivätoimintaa hallitusti ja asteittain 1.6.2020 alkaen STM:n ohjeistuksen mukaisesti. Ensimmäisessä vaiheessa työ- ja päivätoimintapalvelua tarjotaan pääasiassa itsenäisesti omassa kodissa tai vanhempien luona asuville asiakkaille.

Jyväskylän kaupungin vammaispalvelut avaa kehitysvammaisten työ- ja päivätoimintaa hallitusti ja asteittain 1.6.2020 alkaen STM:n ohjeistuksen mukaisesti. Vammaispalveluista on oltu yhteydessä työ- ja päivätoiminnan asiakkaisiin ja päivätoiminnan tarve on kartoitettu. Ensimmäisessä vaiheessa työ- ja päivätoimintapalvelua tarjotaan pääasiassa itsenäisesti omassa kodissa tai vanhempien luona asuville asiakkaille. Työ- ja päivätoiminta keskeytettiin koronatilanteen vuoksi 16.3.2020 alkaen.

Työ- ja päivätoimintaa toteutetaan pienissä ryhmissä, turvavälejä, hygieniaohjeistuksia sekä tehostettuja siivouskäytäntöjä noudattaen.

- Toiminnoissa porrastetaan aloitus- ja ruoka-aikoja, jotta samassa tilassa vältytään isoilta asiakasmääriltä. Lisäksi asiakkaiden ohjaus ja valvonta on normaalia päiväaikaista toimintaa huolellisempaa ja tarkempaa, vammaispalveluiden palvelupäällikkö Päivi Junnilainen tarkentaa.

Jyväskylän kaupungin vammaispalveluiden 1.6.2020 aukeavat työ- ja päivätoiminnan yksiköt ovat: Päivätoiminta 1, Päivätoiminta 2, Kätevä, Passeli, Vaajaharju, Retro, Päivätupa sekä Korpilahden toimintakeskus. Päivätoiminnan päivittäiset asiakasmäärät ja asiakkaiden toimintapäivät vaihtelevat räätälöidysti eri päivinä. Myös vammaispalveluiden omissa asumisyksiköissä järjestetään edelleen päivätoimintaa. Vammaispalveluiden palveluesimiehet vastaavat asiakkaiden ja läheisten kysymyksiin.

Vammaispalveluiden työ- ja päivätoiminnan sivut.

Jyväskylän kaupungin koronasivut.

Lisätietoja: 
Vammaispalveluiden palvelupäällikkö, Junnilainen Päivi, p. 014 266 3636