Lajissaan Suomen ensimmäinen ”jalkapalloprofessori” aloittaa Jyväskylässä syyskuussa 2020. Liikuntatieteiden tohtori Mihaly Szerovay, 37, on valittu Jyväskylän yliopiston ja Suomen Palloliiton yhteiseen, viisivuotiseen työelämäprofessorin tehtävään. ”Jalkapalloprofessorin” tavoitteena on edistää lajin tutkimustyötä sekä kehittää valmennus- ja koulutustoimintaa.

Jyväskylä on unkarilais-suomalaiselle Szerovaylle tuttu kaupunki niin opintojen kuin aiemman jalkapallouran kautta. Szerovay väitteli tohtoriksi Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2018 ja on sen jälkeen toiminut jalkapallotieteiden yliopistolehtorina Southamptonissa Englannissa. Vuosina 2007–2012 Szerovay pelasi ammattilaisena JJK Jyväskylän maalivahtina.

- Jalkapalloprofessuuri, sen mukanaan tuoma akateemisuus ja tutkimustyö yhteistyössä yliopiston kanssa luo mahdollisuuden saada lisää koulutettuja ihmisiä jalkapallon pariin. Huippujalkapallon kehittämisen lisäksi professuuri edistää suomalaisen seuratyön tietopohjaista tekemistä ja sitä kautta lisää liikettä lasten ja nuorten elämään, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoo.

Lue koko uutinen yliopiston sivuilta