Nyt se on julkaistu – herkkä ja kaunis kesätervehdys, joka kutsuu kaikki ikään ja laulutaitoon katsomatta yhteislauluun Suvivirren sanoin. Tai saa tutun virren laulaa yksinkin – ajasta ja paikasta riippumatta.
 
Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän seurakunnan ja Jyväskylä Sinfonian yhteistyövideossa laulaa lapsikuoro Vox Aurean nuoria laulajia sekä Jyväskylän seurakunnan eri-ikäisiä kirkkomuusikoita. Jyväskylä Sinfonian soittajista muodostuvan kvintetin säestyksessä soivat jousisoittimet ja huilu. Aistikko Visualsin toteuttamassa tekstitetyssä virsivideossa voi ihailla uuteen kesään heräävää kaupunkia.
 
Video julkaistaan seurakunnan, kaupungin ja Jyväskylä Sinfonian sähköisillä kanavilla torstaina 28.5.2020 ja se on vapaasti käytettävissä eri kanavilla, palveluissa ja kodeissa sekä yksityisissä perhejuhlissa.
 
– Suvivirsi-videolla haluamme toivottaa kaikille asukkaille, heidän läheisilleen ja vieraille suloista suvea, valoisaa kesää ja kaikkea hyvää haasteellisen kevään jälkeen, toivottaa videotyöryhmä.
 
Ruotsista Suomeen saapunut Suvivirsi (Jo joutui armas aika) on lisätty suomalaiseen Virsikirjaan jo 1700-luvun alussa, ja suventuoksuista virttä on laulettu sukupolvien ajan niin koulujen päättäjäisissä, juhannuskirkossa kuin kesän monissa muissa juhlahetkissä.
 
Suvivirsi-video löytyy Jyväskylän kaupungin YouTube-kanavalta.


Lisätiedot:
Laura Kaartinen, Musiikkikasvattaja
Jyväskylän seurakunta
p. 050 549 7048
 
Nikke Isomöttönen, Intendentti
Jyväskylä Sinfonia
p. 0400 872 168
 
jyvaskyla.fi
jyvaskylanseurakunta.fi
jyvaskylasinfonia.fi