Ovatko podcastit tuttuja? Jyväskylän kaupunki on lanseerannut opiskelijoille suunnatun podcastin pilottikauden, jossa ikuiset henkiset opiskelijat Aapeli ja Sakke tutustuvat Jyväskylän kaupungin palveluihin opiskelijan ja vastavalmistuneen näkökulmasta.

Jyväskylän kaupunki on lanseerannut opiskelijoille suunnatun podcast-sarjan. Pilottikaudella ikuiset henkiset opiskelijat Aapeli Tourunen ja Sakari Siilin tutustuvat Jyväskylän kaupungin palveluihin opiskelijan ja vastavalmistuneen näkökulmasta. Kauden aikana selvitetään, mitä Jyväskylässä voi tehdä kodin, kampuksen ja Kauppakadun ulkopuolella, ja tiedustellaan, mitä sanottavaa kaupungin asiantuntijoilla on opiskelijoille.

Jyväskylä on erinomainen opiskelijakaupunki, ja opiskelu on elämän parasta aikaa. Monelle jyväskyläläiselle opiskelijalle käy kuitenkin niin, että yhteys uuteen kotikaupunkiin jää heikoksi. Elämä pyörii luentosaleissa, vapaa-ajalla nähdään opiskelukavereita, lounas nautitaan opiskelijaravintolassa ja harjoittelupaikkakin hankitaan toisesta kaupungista. Tutkintona Jyväskylä -podcastin tarkoituksena on tehdä osaltaan tähän muutosta ja tuoda kaupungin monia puolia tutummaksi opiskelijoille.

Rempseää mutta asiallista sisältöä

Kuusijaksoinen pilottikausi on täynnä rempseää, mutta asiallisella otteella toteutettua sisältöä, joka on kohdennettu juuri opiskelijoille. Jokaisessa jaksossa Aapeli ja Sakke tenttaavat vaihtuvia kaupungin asiantuntijoita heidän osaamisalueestaan. Jaksoissa selviää mm. mitä tarkoittaa, että Jyväskylä on liikuntapääkaupunki, mitä näkemisen ja kokemisen arvoista Linkki-linjojen varrelta löytyy sekä miten alueelle voisi työllistyä. Vartin mittaiset jaksot ovat ytimekkäitä, eikä jaaritteluun tuhlata aikaa.

Jaksot ovat kuunneltavissa Spotifyssa ja uudet jaksot julkaistaan aina maanantaisin ja keskiviikkoisin. Podcastia voi kuunnella vaikka Rantaraitilla lenkkeillessä, tiskivuorta valloittaessa tai luentojen välissä.

Kaksi ensimmäistä jaksoa on jo julkaistu

Avausjaksossa vieraana on kaupunginjohtaja Timo Koivisto, joka pitchaa kaupungin vastavalmistuneelle ja jakaa oman opiskeluaikaisen vappumuistonsa.

Toisessa jaksossa hypätään liikuntapääkaupungin projektipäällikön Jon Salmisen maailmaan ja pohditaan, miten Jyväskylän liikuntamahdollisuuksia kehitetään ja mistä voi löytää itselleen sopivimmat liikuntapalvelut.

Nyt luurit korviin ja kuuntelemaan! Kaikki jaksot ilmestyvät julkaisunsa jälkeen Opiskelijakaupunki-verkkosivuille.

#tutkintonajyväskylä

Asiasanat: