Lisätietoja

Vastaava liikuntapaikkahoitaja Jarmo Saikkonen (arkisin)
p. 014 266 7035, jarmo.saikkonen[a]jyvaskyla.fi

Mämminiemen alueen hoito p. 050 65438 (arkisin)

Mämminiemen ulkoilu-, veneily- ja virkistysalue sijaitsee Toivakan kunnan alueella Haukanmaalla, Pohjois-Päijänteellä Ristiselän rannassa (itäpuoli). Alue on ulkoilijoiden vapaassa käytössä ja sinne pääsee niin veneillä vesitse kuin autolla maitse n. 300m päässä olevalle pysäköintipaikalle osoitteeseen Rappukalliontie 217, 41630 Oravasaari (myös uusi osoite Ristiseläntie 13). Alueen hoidosta ja valvonnasta vastaa Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Mämminiemen saunat pysyvät toistaiseksi suljettuna asiakkaiden turvallisuuden varmistamiseksi. Myös vesivessat pysyvät kiinni, mutta ulkohuussit ovat käytössä.

Mämminiemen virkistysalueen venepaikka

Veneilyolosuhteista alueella on kunnostettu pohjoispuolen toisen venelaiturin käyntisilta ja kunnostusta tullaan jatkamaan kesäkuun alussa uusimalla toinen laitureista kokonaan. Myös uimarannalle on rakentumassa uimakoppi vaatteiden vaihtoa varten.

Mikäli ulkoilijalla on aikomuksena tehdä tuli, tulee aina ensin tarkistaa voimassa olevat metsä- ja ruohikkopalovaroitukset, jotka löytyvät ilmatieteenlaitoksen sivuilta. Varoituksen ollessa voimassa on avotulenteko kielletty lain nojalla. Mämminiemen osalta tällöin tulen saa tehdä vain alueen kahdessa grillikatoksessa, nuotiokehillä tulenteko on siis kiellettyä. Tulen sytyttäjä vastaa aina tulesta.

Lisätietoa virkistysalueista, niiden käytöstä ja varaamisesta Virkistysalueet-sivulta

Kokoontumisrajoituksia sekä turvaväli- ja hygieniaohjeita noudatetaan liikuntapaikoilla

Jo aiemmin ilmoitettuja kansallisia ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi noudatetaan edelleen. 1.6. alkaen kokoontumisrajoitus myös liikuntapaikoilla on enintään 50 henkilöä. Seuraavat valtioneuvoston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistukset koskevat kaikkien liikuntapaikkojen käyttäjiä:

  • Vältä tarpeettomia kontakteja
  • Huolehdi riittävästä, vähintään 2 metrin, turvavälistä muihin liikkujiin
  • Älä tule liikuntapaikalle kipeänä tai oireisena
  • Huolehdi hyvästä yskimis- ja käsienpesuhygieniasta

Katso kaikki koronaviruksen vaikutukset Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluihin 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistukset