Muistipoliklinikka ja päiväsairaala yhdistävät toimintansa osaamiskeskukseksi 1. kesäkuuta. Keskus avaa ovensa Sotainvalidien sairaskodin tiloissa.

Lisätietoa:
osastonhoitaja Jaana Piilonen,
puh. 014 266 2033

Jyväskylän kaupunkiin perustetaan Geriatrinen osaamiskeskus 1. kesäkuuta. Muutoksessa yhdistyvät kaupungin muistipoliklinikka sekä päiväsairaalan toiminnot. Osaamiskeskuksen toimitilat sijaitsevat Sotainvalidien sairaskodilla osoitteessa Keskussairaalantie 40. Tiloissa toimii tällä hetkellä muistipoliklinikka. Osaamiskeskus on avoinna arkipäivisin. Heinäkuun ajan keskus on suljettuna.

Osaamiskeskuksen henkilöstö koostuu muistipoliklinikan ja päiväsairaalan työntekijöistä. Sairaskodin tiloja remontoidaan ja osaamiskeskukseen rekrytoidaan geriatri. Toiminta käynnistyy täydellä teholla remontin ja rekrytoinnin jälkeen elo-syyskuussa. 

Geriatrisessa osaamiskeskuksessa tehdään muistiin ja toimintakyvyn heikkenemiseen liittyviä selvityksiä ja tutkimuksia yli 65-vuotiaille Jyväskylän, Uuraisten ja Hankasalmen asukkaille. Osaamiskeskukseen tullaan lääkärin lähetteellä. 

-Tavoitteenamme on kohdata ikääntyneitä mahdollisimman kokonaisvaltaisesti hyödyntäen moniammatillista tiimiämme, kuvaa osastonhoitaja Jaana Piilonen osaamiskeskuksen toiminta-ajatusta.