Kulttuuri- ja liikuntalautakunta hyväksyi liikuntapalvelujen uuden hinnaston kokouksessaan 14.5. ja se otetaan käyttöön 1.7.2020 alkaen. Hinnastoon tulee maltillisia korotuksia, joilla tavoitellaan noin 100 000 euron tulojen kasvua vuodessa. Hinnasto sisältää kaupungin liikuntapaikkojen tilamaksut, kertamaksut, ohjatun toiminnan kurssimaksut, virkistyskalastusmaksut, virkistysalueiden käyttöön liittyvät maksut sekä vuokrattavan välineistön ja kaluston maksut.

Uimahallien tai kuntosalien hintoja ei tässä yhteydessä korotettu lukuun ottamatta AaltoAlvarin 50 metrin altaan opetusalueen hintaa. Myös jyväskyläläisten liikuntaseurojen ja muiden liikuntatoimintaa järjestävien yhdistysten alle 18-vuotiaiden harrastajien maksuttomat vuorot säilyvät maksuttomina, eikä ohjattujen vuorojen tai sarjakorttien hintoja korotettu. Poikkeuksen tekee seniorikortti, jonka hinta nousee viidellä eurolla 80 euroon. Samalla kuitenkin käyttömahdollisuutta laajennetaan viikonloppuihin. Myös Hipposhalliin lisätään käyttöaikoja kortin käyttäjille.

Kesävuorojen ja virkistyskalastuslupien hinnat muuttuvat uuden hinnaston myötä myös 1.7. alkaen. Leirikallion virkistysalueen hinnat muuttuvat 1.1.2021 alkaen.

Esimerkkejä hinnaston muutoksista

- Isompien liikuntasalien harjoitusvuorojen hinnoissa alle 18-vuotiailla junioreilla säilyy maksuttomuus, käyttäjäryhmässä 2 (seurat, yhdistykset, koulut) hinta nousee 21 eurosta 22 euroon, käyttäjäryhmässä 3 (oppilaitokset) 27,50 eurosta 31,00 euroon ja käyttäjäryhmässä 4 (muut käyttäjät) 42 eurosta 44 euroon.

- Kilpajäähallin, harjoitusjäähallin ja Tikkakosken jäähallin juniorien hinta pysyy ennallaan 100 eurossa ja seurojen, yhdistysten ja koulujen maksu nousee 100 eurosta 110 euroon, oppilaitoksien hinnoittelu 127 eurosta 131 euroon ja muiden käyttäjien hinta 138 eurosta 143 euroon.

- Lämmitettävät tekonurmet (Vehkalampi 1) maksu nousee lämmityskaudella junioreilta 75,75 eurosta 79,25 euroon, seuroilta, yhdistyksiltä ja kouluilta 126,00 euroista 132,00 euroon, oppilaitoksilta 164 eurosta 185 euroon ja muilta käyttäjiltä 252 eurosta 264 euroon.

- Yksittäisistä kenttävuoroista esimerkkinä sulkapallo- tai squashvuorojen hinnat nousevat kaikissa käyttäjäryhmissä eurolla.

Hinnastoon on otettu uutena mukaan Jyväskylän urheiluakatemian taksat. Akatemian hinnat sijoittuvat edullisimpaan hinnoittelukategoriaan, pois lukien maksuttomat tilat. Hinnastoon on lisätty myös ne palvelut, jotka ovat kuntalaisille maksuttomia. Tällaisia palveluja ovat mm. lapsille ja nuorille suunnatut LiikuntaLaturi ja LiikuntaVeturi –tuotteet, yleisöluistelu, ryhmien palveluohjaus ja liikuntaneuvonta. Omatoimiliikunnan hintaryhmään ”Lapset, eläkeläiset, opiskelijat, kaupungin työntekijät ja työttömät” on lisätty sieltä aiemmin epähuomiossa pois jääneet varus- ja siviilipalvelushenkilöt.

Voimassa oleva ja uusi hinnasto kaupungin liikuntapalvelujen verkkosivuilla.

Lisätietoja

Suunnittelupäällikkö, liikuntapäällikkö oto. Anna-Leena Sahindal
p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi