Jyväskylän kaupunki avaa ulkoliikuntapaikkojaan torstaina 14.5. kuntalaisten sekä liikunta- ja urheiluseurojen käyttöön. Tekonurmet, pesäpallokentät ja yleisurheilukentät ovat käytössä vain varatuilla vuoroilla. Myös osa Tuomiojärven beach volley kentistä avataan varatuille vuoroille.  Näiden lisäksi muiden ilman varausta toimivien ulkoliikuntapaikkojen, kuten lähiliikuntapaikkojen, virkistysalueiden, frisbeegolfratojen, ulkokuntosalien ja hiekkakenttien kunnossapitoa jatketaan. Sisäliikuntapaikat avautuvat asteittain 1.6. alkaen. 

Ulkoliikuntapaikkojen yhteydessä olevat WC-, huolto-, pukuhuone- ja muut sisätilat ovat suljettuina toistaiseksi, joten pukeutumiset ja suihkussa käynnit tehdään kotona. 

Koronapandemia ei ole ohi - vuoroilla ja liikuntapaikoilla noudatetaan ohjeistuksia 

Jyväskylän kaupungin ylläpitämillä liikuntapaikoilla noudatetaan valtioneuvoston sekä terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia valtakunnallisia ohjeistuksia kokoontumisrajoituksista, turvaväleistä ja hygieniasta. Ulkoliikuntapaikoille saa tulla ainoastaan täysin terveenä ja harjoituksissa on kiinnitettävä erityistä huomiota hygieniaan. 

Ulkoliikuntapaikalla tai vuorolla voi olla samanaikaisesti enintään 10 henkilöä niin, ettei lähikontaktia synny. Henkilömäärä sisältää harrastajat, valmentajat ja muut henkilöt. Suuret kentät kuten jalkapallo-, yleisurheilu- ja muut vastaavat kentät, voivat olla jaettuna kahteen osaan ja 10 henkilön määrärajoite koskee tällöin yhtä varausta. Eli jos seuralla on varattuna vuoro puolikkaalle kentälle, voi siellä olla 10 henkilöä kerrallaan ja toisella puolikkaalla 10 henkilöä.  Vuoroaan odottava ryhmä ei voi suorittaa lämmittelyä kenttäalueella.  

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti nykyistä 10 henkilön henkilömäärärajoitusta lievennetään enintään 50 henkilöön 1.6.2020 alkaen. 

Jokainen kaupunkilainen on edelleen vastuussa siitä, että noudattaa omassa toiminnassaan annettuja ohjeita ja turvaa näin myös muiden ympärillä olevien terveyden. Aikuisten vastuulla on huolehtia siitä, että myös lapset noudattavat ohjeita. 

Katso lisätietoja koronaviruksen vaikutuksista liikuntapalveluihin sekä liikuntapaikkojen avautumisesta  
Liikuntapaikoilla tulee noudattaa valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistukset 

Lisätietoja 

Suunnittelupäällikkö, liikuntapäällikkö oto. Anna-Leena Sahindal 
p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi