Suomen käsityön museossa katsotaan toiveikkaana koronan yli ja kohti joulua. Museo käynnistää haun Käsityöläisten joulutorille ja museokaupan joulunajan Lahjoja lahjattomille -myyntinäyttelyyn. Hakuaikaa molempiin on 15.5.–28.6.2020. Käsityöläisten joulutori järjestetään joulukuun toisena viikonloppuna 12.–13.12.2020. 

Lisätietoja

Joulutori: museolehtori Raija Manninen, p. 040 502 2887, raija.manninen [at] jyvaskyla.fi 
Museokaupan joulusesonki: Info / Museokauppa, p. 014 266 4370, craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi

Lisätietoja Käsityöläisten joulutorista: www.craftmuseum.fi/nayttelyt-ja-tapahtumat/tapahtumat/kasityolaisten-joulutori/hae-kasityolaisten-joulutorille

Hakulomake verkossa: www.lyyti.in/joulutori_ja_joulukauppa2020

Museon hienot puitteet luovat joulutorille oman ilmapiirinsä ja ennen kaikkea huolella valikoitu setti käsityöläisiä, joka vaihtuu vuosittain. Jo yli 20 vuotta nykyisissä tiloissa järjestetty tapahtuma houkuttelee paikalle vuosittain noin 5 000 kävijää. Joulutori tarjoaa uniikkia tunnelmaa, lämpimiä kohtaamisia tuotteiden valmistajien ja niiden käyttäjien välillä sekä tietenkin runsaasti laadukkaita suomalaisia käsin valmistettuja tuotteita. Käsityöläisten parissakin arvostettuun tapahtumaan valitaan vuosittain laaja kattaus eri materiaalien ja tekniikoiden taitajia ympäri Suomea. Hakijoiden joukosta pyritään valitsemaan noin kolmannes uusia ja nousevia käsityöläisiä, joten joulutorin kattaus pysyy tuoreena vuodesta toiseen. 

Lahjoja lahjattomille -myyntinäyttely on esillä 13.11.–31.12.2020 museon Ikkunagalleriassa. Nyt avautuvassa haussa haetaan myyntinäyttelyyn käsityötä ammatikseen harjoittavien jokaisen kuusen alle tai joulusukkaan sopivia, raikkaita lahjatuotteita. Myyntinäyttely tarjoaa hienon näyteikkunan suomalaiseen moderniin käsityön ja muotoilun maailmaan ja tarjoaa runsaasti laadukkaita ja kestäviä, suomalaisia vaihtoehtoja pukinkonttiin. 

Voit hakea samalla verkkolomakkeella sekä Käsityöläisten joulutorille että museokaupan myyntinäyttelyyn, mutta valituksi voi tulla vain toiseen. 
Hae 28.6. mennessä osoitteessa: www.lyyti.in/joulutori_ja_joulukauppa2020 

Ainoana käsityöalan museona Suomessa Suomen käsityön museo on helposti lähestyttävä matalankynnyksen vierailukohde Jyväskylän ydinkeskustassa. Museokaupan uniikki toimintakonsepti suomalaisen käsityön ja muotoilun lahjakauppana täydentää kaupungin muiden lahjatavaraliikkeiden valikoimaa. Museo tarjoaa tuotteillesi vilkkaan kauppapaikan, ammattitaitoisen myynnin ja lahjapaketoinnin Jyväskylän Kauppakadulla.

Haku Käsityöläisten joulutorille

Käsityöläisten joulutori järjestetään museon vaihtuvien näyttelyiden tiloissa, kolmessa eri kerroksessa, jolloin myyntipaikkoja on tarjolla 23–26, riippuen tulevien näyttelyiden tilantarpeista. Toivomme saavamme joulutorille ammattikäsityöläisiä, joiden tuotteet ovat huolella valmistettuja ja jotka ovat panostaneet myös markkinointimateriaaleihin. Joulukoristeita otetaan myyntiin vain museokauppaan, ei joulutorille. Valtakunnallisena vastuumuseona valitsemme käsityöläisiä eri puolilta Suomea. Valitsemme uusia tai joulutorillamme ensimmäistä kertaa olevia käsityöläisiä noin kolmanneksen, jotta asiakkaille on aina uutta tarjolla. Hakuaika on 15.5.–28.6.2020.

Joulutorille osallistujien pöytämaksu on 255 euroa sisältäen alv 24%. Joulutorille on mahdollista osallistua myös yhteisellä pöydällä toisen käsityöläisen kanssa tai yhteisöllä. Jakamalla pöydän useamman käsityöläisen kesken pöytämaksu pienenee osallistujaa kohden. Ilmoita hakulomakkeessa, mikäli haluat jakaa pöydän toisen käsityöläisen kanssa. Pöytämaksuun sisältyy pukkipöytä (150 x 80 cm), valkoinen kangasliina, kohdevalaistus katosta, sähköpistoke, kuljetuspakkausten säilytystila sekä tapahtuman markkinointi niin painomateriaaleissa kuin digissäkin. 

Käsityöläiset ovat arvostaneet Käsityöläisten joulutorin ammattimaisia järjestelyitä ja saatu palaute on ollut kiittävää. Hae siis rohkeasti mukaan! Täytä hakulomake huolellisesti netissä 28.6.2018 mennessä ja ilmoita haetko myyjäksi joulutorille, museokaupan joulusesonkiin vai molempiin. Hakea voit molempiin, mutta valituksi voit tulla vain toiseen. Joulutorille ja museokaupan joulusesonkiin hakeneille ilmoitetaan valinnoista 3.7. 2020 mennessä. Säästämme kaikki hakemukset mahdollisia myöhempiä yhteydenottoja varten. 
www.lyyti.in/joulutori_ja_joulukauppa2020

Haku Lahjoja lahjattomille -myyntinäyttelyyn

Museokaupan Lahjoja lahjattomille -myyntinäyttelyyn valitaan tuotteita 5-8 käsityöläiseltä täydentämään museokaupan sesonkituotevalikoimaa jo valikoimassa olevien suosikkituotteiden rinnalle. Näyttely on esillä 13.11.–31.12.2020 museon Ikkunagalleriassa ja tarjoaa erinomaisen näkyvyyden tuotteille Jyväskylän ytimessä Kävelykadulla. Hakuaika on 15.5.–28.6.2020. 

Voit hakea mukaan 1–8 tuotenimikkeen kokonaisuudella. Hakijoita toivotaan kaikille kukkaroille sopivista hintaluokista ja monenlaisten materiaalien taitajista ympäri Suomen. Myös joulukoristeita voi tarjota myyntiin. Huomioithan, että myyntinäyttelyyn hakijalla tulee olla y-tunnus. Tarvitset hakua varten myös kuvia myyntituotteistasi. Myös museokaupan joulusesonkiin hakeneille ilmoitetaan valinnoista 3.7. 2020 mennessä.

Näyttely toteutetaan myyntitiliperiaatteella ja myyntinäyttelyn tuotteiden myyntiprovisio on 33,33 % tuotteen verollisesta ulosmyyntihinnasta, käyttämämme kerroin on 1,5. Myyntinäyttelyn tuotteiden tulee saapua museokauppaan lokakuun loppuun mennessä. 

Hae verkkolomakkeella 28.6.2018 mennessä ja ilmoita haetko myyjäksi joulutorille, museokaupan joulusesonkiin vai molempiin. Hakea voit molempiin, mutta valituksi voit tulla vain toiseen. 
www.lyyti.in/joulutori_ja_joulukauppa2020