Toimintaa poikkeuksellisesti vain Mäki-Matin- ja Yrttisuon perhepuistojen piha-alueilla

Lisätietoja: 
apulaisjohtaja Anna Nurmesniemi, Mäki-Matin perhepuisto, puh. 014 266 8162  
toiminnasta vastaava varhaiskasvatuksen opettaja Anu Kauppinen, Yrttisuon perhepuisto, puh. 014 266 2547 
Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Jyväskylässä
Varhaiskasvatuksen varautuminen koronavirukseen

Jyväskylän Harjun kupeessa sijaitsevan Mäki-Matin perhepuiston ja Kuokkalassa sijaitsevan Yrttisuon perhepuistojen portit aukeavat perheille 1.6.2020. Yrttisuon perhepuisto on avoinna 18.6. saakka ja Mäki-Matin perhepuistossa perheet voivat viettää kesäpäiviä koko kesän ajan. 

-Tänä vuonna voimme järjestää toimintaa vain puiston piha-alueella. Noudatamme myös valtakunnallisia linjauksia eli puistossa voi olla kerrallaan maksimissaan 50 henkilöä. Kesän aikana lapsille ja perheille on tarjolla ohjelmaa tai tapahtumia rajoitetusti, kertovat Anna Nurmesniemi Mäki-Matin perhepuistosta ja Anu Kauppinen Yrttisuon perhepuistosta.  Perhepuistojen rakennukset ovat kiinni. Wc-tilat ovat puiston asiakkaiden käytössä.  

Kerhotoiminta käynnistyy seuraavan kerran vasta elokuussa. Haku toimintakauden 2020-2021 kerhoihin on käynnissä. Kerhoihin haetaan 31.5. mennessä varhaiskasvatuksen sähköisen haun kautta.  

Perhepuistossa pätevät samat hygieniasäännöt kuin muuallakin varhaiskasvatuksessa 

Terveys on ykkösasia myös perhepuistossa järjestettävässä toiminnassa. Perhepuistoon tullaan vain terveenä. Käsihygieniasta huolehditaan tehokkaasti ja pidetään turvavälit. Lapsia ohjataan yskimään hihaan ja käyttämään nenäliinaa vain yhden kerran. Omia leluja tai pelivälineitä ei toistaiseksi tuoda mukana perhepuistoon.