Lisätietoa 

Suunnittelupäällikkö, liikuntapäällikkö oto. Anna-Leena Sahindal
p. 014 266 4308
anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi

Suomen hallituksen 4.5. antamien linjausten mukaisesti Jyväskylän kaupunki avaa liikuntapaikkojaan asteittain. Torstaina 14.5. avataan ulkoliikuntapaikat ja sen jälkeen muut liikuntapaikat alla olevan listauksen mukaisesti. Liikuntapaikoilla tulee noudattaa valtakunnallisia kokoontumisrajoituksia. 

Jyväskylän kaupunki varmistaa turvallisuuden sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen osalta rajaamalla asiakasmääriä sekä ohjeistamalla turvaetäisyyksistä sekä tartuntoja ehkäisevästä hygieniasta. Liikuntapaikoille saa tulla ainoastaan täysin terveenä. Toukokuun loppuun (31.5.) asti noudatetaan ohjetta, että liikuntapaikoilla ja ohjatuissa tapahtumissa ja ryhmätoiminnassa saa olla maksimissaan 10 osallistujaa, joista vähintään 1 on valmentaja/ohjaaja. Harjoiteltaessa pyritään välttämään tilanteita, joissa henkilöt joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko liikuntapaikalla olon ajan. Vakiovuoroille ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja vuorolta tulee poistua heti sen päätyttyä. 

Henkilömäärärajoitusta lievennetään 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön 1.6. alkaen. 50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi (suositukseen perustuvana toimintaohjeena) myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa sekä harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa. Suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen kielletään hallituksen linjauksen mukaisesti 31.7.2020 asti. 

Jyväskylän kaupungin liikuntapaikat avautuvat

 • 14.5. alkaen: tekonurmet, pesäpallokentät ja yleisurheilukentät (vain varatuilla vuoroilla). Näiden lisäksi muiden ulkoliikuntapaikkojen, kuten lähiliikuntapaikkojen, virkistysalueiden, frisbeegolfratojen, ulkokuntosalien ja hiekkakenttien kunnossapitoa jatketaan. 
 • 1.6. alkaen: koulujen liikuntasalit, Vehkahalli, luonnonnurmet, uimarannat, beach volley -kentät, Mämminiemen ja Leirikallion virkistysalueet 
 • 1.6. alkaen: Monitoimitalo (avoinna maanantaista – perjantaihin, 24.8. alkaen viikonloput auki), ohjatun liikunnan toimintaa riskiryhmäläisille kuntosalilla ma ja to klo 8.00-10.00 1.-18.6. välisenä aikana 
 • 1.6. alkaen: Vaajakosken liikuntahalli, Lehtisaaren kuntotalo sekä Korpilahden kuntosali
 • 15.6.-16.8. Tuomiojärven uimarannalla rantavalvonta 
 • 27.7. alkaen: Harjoitusjäähalli (avoinna ma-pe, 10.8. alkaen myös viikonloput auki) 
 • 27.7. alkaen: Kilpajäähalli (alustava aikataulu, riippuu kylmätekniikan uusimisen aikataulusta) 
 • 3.8. alkaen: Uimahallit AaltoAlvari ja Wellamo (1.6.-31.7. seuravuoroja), ohjatun liikunnan ryhmät 17.8. alkaen 
 • 6.8. alkaen: Hipposhalli  
 • 10.8. alkaen: Kuokkalan Graniitti  
 • 17. tai 24.8. alkaen: Tikkakosken jäähalli 
 • 5.10. alkaen: Kilpajäähallin minijää 

Mikäli vakiovuoroilla ei noudateta ryhmäkokorajoituksia koskevia ohjeistuksia, on liikuntapalveluilla oikeus perua vuoro.

Liikuntapaikoilla tulee noudattaa valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksia 

Koronaviruksen vaikutukset Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluihin