Jyväskylän kaupunginkirjasto avaa oviaan 1.6. alkaen, mutta varauksia pääsee noutamaan tietyistä kirjaston toimipisteistä perjantaista 8.5. lähtien. Aineiston varaaminen onnistuu taas verkkokirjastossa.

8.5.–29.5.2020 aineistovarausten noutoa järjestetään Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa, Palokan ja Vaajakosken aluekirjastoissa sekä Korpilahden ja Kortepohjan kirjastoissa. Kirjastojen noutopisteissä voi asioida arkipäivisin kello 12–18. 

Toukokuun aikana auki olevissa kirjastoissa onnistuu ainoastaan verkkokirjaston kautta varatun aineiston lainaaminen ja lainojen palauttaminen.

Aineistoa pääsee varaamaan verkkokirjaston kautta keskiviikosta 6.5. alkaen. Verkkokirjastossa aineiston noutopaikaksi voi toistaiseksi valita vain jonkin auki olevista kirjastoista. Mikäli asiakkaalla on varauksia muihin kirjaston noutopisteisiin, pysyy hänen varaustilanteensa ennallaan. Varausten noutoa suljettuna pysyvistä toimipisteistä ei valitettavasti voida tällä hetkellä järjestää.

Noudettavissa olevista varauksista lähetetään asiakkaalle sähköposti- tai tekstiviestimuistutus.

8.5. alkaen asiakkaat voivat avoinna olevissa kirjastoissa asioidessaan

  • Palauttaa aineistoa palautusluukkuihin ja palautusautomaatteihin arkisin kello 12–18

  • Noutaa verkossa tehtyjä varauksia omatoimisesti varaushyllystä

  • Lainata varaamiaan aineistoja omatoimisesti lainausautomaatilla

Asiakkaiden ja henkilökunnan terveyden suojaamiseksi asiakkaita pyydetään myös muistamaan kahden metrin turvaväli kirjastossa asioidessaan ja välttämään kirjastossa asiointia flunssaoireisena.

Muut kirjastopalvelut pysyvät suljettuina

Vaikka varausten noutamista järjestetään, kirjastotilat eivät ole avoinna oleskelulle ja ajanvietolle. Kirjastokäynnille ei siis kannata tulla vielä koko perheen voimin. Lehtienlukusalit, kokoelmahyllyt, asiakastietokoneet ja wc-tilat eivät ole vielä vapaasti käytettävissä. Kirjastotilat saadaan Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti avata kesäkuun alussa.

Toukokuun aikana kirjastoissa ei myöskään järjestetä asiakaspalvelua tavalliseen tapaan, joten aineistojen varaaminen tiskiltä ei onnistu. Kirjaston henkilökunta voi tarvittaessa opastaa lainausautomaatin käytössä.

Mikäli asiakkaalta puuttuu verkkokirjaston käyttöön tarvittava pin-koodi, voi koodin noutaa avoinna olevasta kirjastosta. Jos kirjastokorttiin on liitettynä sähköpostiosoite, saa koodin hankittua omatoimisesti suoraan verkkokirjaston palvelun kautta.

Maksuista ei tarvitse vielä huolehtia

Kertyneitä maksuja ei toukokuun aikana peritä, eivätkä kertyneet maksut vaikuta lainaamiseen tai varaamiseen. Kirjastojen sulun ajan lainassa olleet kirjat voi siis mahdollisuuksien mukaan palauttaa johonkin avoinna olevista kirjastoista, mutta ylimääräisiä myöhästymismaksuja lainoista tai noutamattomista varauksista ei vielä kerry. 

Kirjastoissa ei voi toukokuun aikana maksaa kertyneitä maksuja. Verkkokirjaston kautta maksujen maksaminen onnistuu tavalliseen tapaan.

[Päivitys 6.5. kello 11:25: Verkkokirjaston lainaustoimintoa päälle kytkettäessä palvelu lähetti automaattisesti muistutuksen ennen koronasulkuja erääntyneistä lainoista. Maksuja ei kuitenkaan vielä toistaiseksi kerry, vaikka laina olisi erääntynyt.]

Avattavat kirjastojen noutopisteet (avoinna arkisin kello 12–18)

  • Jyväskylän pääkirjasto, Vapaudenkatu 39–41
  • Korpilahden lähikirjasto, Virastokuja 2
  • Kortepohjan lähikirjasto, Isännäntie 3
  • Palokan aluekirjasto, Koivutie 5
  • Vaajakosken aluekirjasto, Urheilutie 36 B

Keski-kirjastojen verkkokirjasto