Leikkipuistot riemastuttavat käyttäjiään koronaviruksesta huolimatta. Ulkoilu lisää hyvinvointia kotoilun lomassa. Puistoissa oleskellessa ja leikkiessä on kuitenkin hyvä muistaa turvavälit.

Kaikki viherpalvelujen investoinnit näet investointiohjelmasta.

Leikkipuistoja uusitaan vuosittain aina muutamia kerrallaan. Lisäksi leikkipuistojen verkosto kehittyy muutamilla uusilla puistoilla. Tänä vuonna uudet leikkipuistot rakentuvat Matinmäkeen ja Väinölänrantaan.

Matinmäkeen rakentuu puumaja -teemainen leikkipuisto, jonne on valittu teemaan sopivia välineitä. Metsäinen ympäristö mahdollistaa myös metsäleikit. Puiston arvioidaan valmistuvan heinäkuun aikana.

Väinölänrantaan rakentuva leikkipuisto on nimetty Seppä Högmanin puistoksi. Nimi juontaa juurensa aikoinaan alueella sijainneesta seppä Högmanin pajasta. Puistoon on tulossa perinteisten leikkivälineiden lisäksi monipuolisia kiipeilyvälineitä ja köysirata. Sen läheiselle rantavyöhykkeelle tehdään oleskelu- ja pelailunurmi, jolle sijoitetaan riippumattoja ja jätetään nurmitilaa piknik- ja pelailukäyttöön. Ranta kunnostetaan siistiksi kiviverhoilulla sekä pienellä puupintaisella oleskeluterassilla. Puiston rakennustyöt alkavat toukokuussa ja niiden on määrä valmistua elokuun aikana.

Kunnostettavat leikkipuistot

Leikkipuistoja kunnostetaan tänä kesänä keskustan Lounaispuistossa, Palokan Nuutissa ja Jyskässä.
Lounaispuistoa kunnostetaan kahdessa vaiheessa. Kunnostuksen ensimmäinen vaihe aloitetaan syksyllä, jonka aikana leikkialueen välineet uusitaan historiallista Heppu -karuselliä lukuun ottamatta. 

Nuutinpuisto Palokassa saa uudet robinia-puusta valmistetut leikkivälineet, jotka istuvat hyvin alueen metsäiseen ympäristöön. Lisäksi puistoon tuodaan leikkisä ilves veistos, jonka on toteuttanut taiteilija Jokke Siven. Kunnostustyöt alkavat touko-kesäkuussa ja valmistuvat elokuun loppuun mennessä.

Jyskän Laamanninpuistossa ollaan pian merellisissä maisemissa. Meriteema näkyy muun muassa puiston uusissa leikkivälineissä. Lisäksi puiston yhteyteen asennetaan kuntoiluvälineitä. Laamanninpuistossa kunnostustyöt ovat jo alkaneet. Sievisenmäentien ja Laamannintien välillä kulkeva kevyen liikenteen väylä on suljettu väliaikaisesti puiston kunnostustöiden ajaksi.