Suosittu #karanteenitaidetta -taidehaaste tavoittaa nyt myös Jyväskylän kaupungin kokoelmateoksia. Valitse yksi teos ja luo sille oma toteutuksesi mielikuvitusta käyttäen. Taiteen iloa!

Koronakevät on tuonut mukanaan uusia tuulia myös taidekenttään sosiaalisen median piristävinä tempauksina. Haasteen taideteosten uudelleenluomiseen laittoi liikkeelle Instagramissa hollantilainen Tussen Kunst & Quarantaine ja sittemmin myös Museokortin Karanteenitaidetta -tili on välittänyt huikeita teostulkintoja.

Seuraavaksi pääsetkin käsiksi Jyväskylän kaupungin kokoelmateoksiin. Käy katsomassa läpi 10 taideteosta, joista voit tehdä uudelleen oman tulkintasi mielikuvitustasi käyttäen vaikkapa perheesi ja kotoa löytyvien esineiden avulla. Jos tarvitset ideointiin vinkkejä, kannattaa käydä katsomassa jo luotuja tulkintoja edellä mainituilla tileillä. Niiden teoksissa on hyödynnetty vaatetuksen ja huonekalujen lisäksi muun muassa ruokatarvikkeita ja lemmikkejä mitä hauskimmin kokonaisuuksin.

Eli toimi näin:
1. Valitse mieleisesi teos näistä 10 teoskuvasta.
2. Toteuta teoksesta oma tulkintasi.
3. Jaa tulkintasi: Facebookissa voit lähettää teoskuvasi tämän postauksen kommenttikenttään tai taidemuseon postilaatikkoon. Instagramissa voit julkaista kuvasi käyttämällä tunneisteita @jkltaidemuseo ja #karanteenitaidetta.

Jaamme teosversioitanne Jyväskylän taidemuseon somekanavissa tiistaina 12.5. Silloin on menossa Kansainvälinen museoviikko (11.–17.5.) ja tiistain teemana on #CultureInQuarantineMW, johon nämä teostulkinnat karanteeniaikana istuvat mainiosti.

Nyt kannattaa osallistua ja laittaa mielikuvitus lentämään!

Lisätietoja:
Sanna Lahti, sanna.lahti(at)jyvaskyla.fi