Jyväskylän kaupungin terveyspalvelut vastaa tulevana viikonloppunakin koronaneuvontanumeroon. Puhelinlinjat ovat avoinna vapunpäivänä eli perjantaina 1.5., lauantaina ja sunnuntaina klo 9-15 numerossa 014 266 0133.

Jyväskylän kaupungin terveyspalvelut vastaa tulevana viikonloppunakin koronaneuvontanumeroon. Puhelinlinjat ovat avoinna vapunpäivänä eli perjantaina 1.5., lauantaina ja sunnuntaina klo 9-15 numerossa 014 266 0133. Jyväskylän kaupungin koronaneuvontapuhelin on avoinna normaalisti arkisin kello 8-16. 

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaat, jotka epäilevät koronavirustartuntaa tai haluavat kysyä tautiin liittyvissä asioissa, voivat soittaa keskitettyyn puhelinneuvontaan. Potilas haastatellaan puhelimessa. Mikäli kriteerit näytteenotolle täyttyvät, hänelle tehdään lähete näytteenottoon. Näytteenoton ajankohta sekä paikka sovitaan potilaan kanssa tarkasti. Näin varmistetaan se, että hoitohenkilökunta ottaa potilaat vastaan riittävästi suojautuneena eikä kontakteja muihin terveysasemalla oleviin potilaisiin pääse syntymään. 

Lievissä oireissa voi edelleen sairastaa kotona. Sillä varmistetaan, että rajattu määrä testejä voidaan kohdentaa riskiryhmiin kuuluville ja voimakkaasti oireileville sekä hoidosta vastaavalle sote-henkilöstölle.

Ilta-aikaan oireellinen potilas voi soittaa Keski-Suomen keskussairaalan päivystysapuun numeroon 116 117, josta hänet ohjataan tarvittaessa jatkotutkimuksiin. Terveysasemalle tai keskussairaalan päivystykseen ei missään tilanteessa tule lähteä omin päin kyselemään näytteenottoa, vaan näytteenotosta sovitaan aina puhelinsoitolla.

Oirearvion voi tehdä verkossa

Koronatartuntaa epäilevä voi tehdä oirearvion myös verkossa. Omaolon oirearvio on tarkoitettu koronavirustartunnan todennäköisyyden arviointiin sekä antamaan neuvoja hoidon tarpeen arvioinnista ja infektion leviämisen estämisestä. Lue lisää ja tee arvio Omaolo-palvelussa. 

Jyväskylän kaupungin koronasivu
Miten toimin – terveydenhuollon koronaohjeita
Oirearvio Omaolo-palvelussa

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupungin vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486
Jyväskylän kaupungin avosairaanhoidon palvelupäällikkö Anu Mutka, p. 050 311 8507
Jyväskylän kaupungin avoterveydenhuollon palvelujohtaja Hanna Vihavainen, p. 050 520 9868