Liikunta- ja urheiluseurojen toiminta on koronavirustilanteesta johtuvien poikkeusolojen vuoksi pysähdyksissä. Jyväskylän kaupunki pyrkii tukemaan ja auttamaan paikallisia seuroja toiminnallisesti helposti käytettävissä olevien keinojen avulla koronatilanteesta selviämiseksi. Tärkeää on turvata seurojen toimintaedellytykset jatkaa toimintaansa häiriön jälkeisenä aikana. 

Kaupunki tukee jyväskyläläisiä liikunta- ja urheiluseuroja seuraavilla tukitoimenpiteillä koronatilanteesta selviämiseksi: 

 1. Jo myönnettyjä liikunta-avustuksia ei peritä takaisin, vaikka toimintaa ei pystyttäisi toteuttamaan taikka toiminnan toteuttamistapa muuttuu koronaepidemiasta aiheutuvassa erityistilanteessa.  
   
 2. Varatuista liikuntatilojen ja -alueiden käyttövuoroista ei peritä maksua 13.3.2020 alkaen. Tämä koskee myös eri lajien ns. ankkuriseuroja, joiden kanssa on sovittu sitoutumisesta liikuntapaikkojen käyttöön.  Kiinteillä vuokrasopimuksilla liikuntapalvelujen tiloissa toimivilta liikuntaseuroilta ei peritä huhti–kesäkuulta kuukausivuokraa. Alkuvuoden maksamattomien tilavuokrien maksuaikatauluista on mahdollista neuvotella ja kaupunki joustaa eräpäivien suhteen. 
   
 3. Kaupunki tarjoaa jyväskyläläisille liikunta- ja urheiluseuroille maksuttoman esittelypaikan syyskuussa järjestettävästä Liikuntapääkaupunki Expo -tapahtumasta Jyväskylän Paviljongissa. Tapahtumassa seuroilla on mahdollisuus toteuttaa alkavalle kaudelle jäsenhankintaa ja esitellä toimintaansa laajalle yleisölle. Kaupunki vastaa tapahtumasta aiheutuvista markkinointikustannuksista.  
   
 4. Liikuntapalvelut on hakenut koronavaikutusten hillintään hanketukea Keski-Suomen liitolta. Hankkeen avulla on tavoitteena tarjota paikallisille liikunta- ja urheiluseuroille maksutonta tuki- ja neuvontapalvelua koronatilanteesta selviämiseen. Hankkeen kokonaistavoitteena on vahvistaa ammattimaisesti toimivia jyväskyläläisiä urheiluseuroja kehittämään omaa talouttaan, toimintojaan sekä varainhankintaansa siten, että poikkeustilan päättyessä seuroilla olisi osaamista ja valmiudet käynnistää toimintansa entistä laadukkaampana. Hankkeen avulla tarjotaan myös vahvaa apua viestintään ja tietoa mahdollisista erilaisista rahoituslähteistä epidemian vallitessa. Palvelu tuotetaan yhteistyössä Keski-Suomen Liikunta ry:n kanssa. 
   
 5. Seuroille on suunnitteilla yhteinen verkkokauppa. Tämä verkkopilotti kestää toukokuusta lokakuuhun ja on tarkoitettu niille seuroille, joilla ei ole omaa verkkokauppaa tai aiempaa kokemusta fanituotteista. Tavoitteena on kerätä tukivaroja korona-ajan aiheuttamiin talousvaikeuksiin seuratoiminnassa. Perustamistoimista aiheutuvat kulut hoitaa Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö Business Jyväskylä.  

Tiedoksi verkkokaupasta kiinnostuneille seuroille, toimi seuraavasti: Lähetä viesti osoitteeseen tirre.hentinen[a]jyvaskyla.fi. Kerro lyhyesti, mitä joukkuetta edustat ja mahdollista lisätietoa joukkueenne toiminnasta. Jätä omat yhteystietosi - Olemme sinuun yhteydessä pian! 

Jyväskylän kaupunki haluaa haastaa omat yhteistyö- ja sopimuskumppanit, joiden vuokraamissa tiloissa paikalliset liikunta- ja urheiluseurat toimivat, toimimaan vastaavasti ja tulemaan tilavuokrakustannuksissa vastaan liikunta- ja urheiluseuroja.    

Lisätietoja

Toimialajohtaja Eino Leisimo  
p. 014 266 4033, eino.leisimo[a]jyvaskyla.fi
 
Suunnittelupäällikkö, liikuntapäällikkö oto. Anna-Leena Sahindal  
p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi