Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto täytti vuoden alussa 50 vuotta. Hän vietti syntymäpäivää matalalla profiililla ja toivoi muistamiset lahjoituksena Jyväskylän Urheiluakatemialle.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto täytti vuoden 2020 alussa 50 vuotta. Hän vietti syntymäpäivää matalalla profiililla ja toivoi henkilökohtaisten merkkipäivämuistamisten sijasta mahdolliset muistamiset lahjoituksena Jyväskylän Urheiluakatemialle, joka jakaa kertyneet varat nuorten urheilijoiden valmennukseen ja leirityksen tukemiseen.
 
Yritysten, yhteisöjen ja yksityisten merkkipäivämuistamisista kertyi kokonaisuudessaan 7690 euroa. Summa on ojennettu pahvisena shekkinä (kuva) ja todellisena siirtona Jyväskylän Urheiluakatemialle. Lahjoituksen vastaanotti Jyväskylän Urheiluakatemian koordinaattori Aki Karjalainen.
 
– Lämpimät kiitokset kaikille lahjoituksen tehneille. On hyvin tärkeää, varsinkin nyt vallitsevissa haastavissa olosuhteissa, tukea nuoria urheilijoita. Liikuntapääkaupunki Jyväskylä haluaa kaikin tavoin edistää tervettä ja tavoitteellista urheilua ja liikuntaa, sanoo kaupunginjohtaja Timo Koivisto. 
 
– Suuri kiitos kaupunginjohtajalle sekä kaikille lahjoittaneille. Urheiluakatemialla on jo aiemmin ollut opintostipendirahasto korkea-asteen ja 2. asteen urheilijoille. Muodostamme tästä lahjoituksesta oman rahaston, josta myönnetään stipendejä jo tämän vuoden aikana yläkouluikäisten tavoitteellisesti harjoittelevien nuorten valmentautumisen ja leirityksen tukemiseen, kertoo koordinaattori Aki Karjalainen Suomen Urheiluakatemiasta.
 
Myöntämisperusteissa arvioidaan lisäksi muun muassa nuoren urheilijan kouluopintojen etenemistä, sosioekonomisia tekijöitä ja hakemukset käsitellään yhteistyössä urheiluakatemian, koulun ja lajien kanssa.

 
Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 3362 819
Jyväskylän Urheiluakatemia, koordinaattori Aki Karjalainen, p. 0400 247 464
 

Kuva: Petteri Kivimäki