Jyväskylän kaupunki on tuottanut ja jakanut tietoa koronasta, ohjeita koronalta suojautumisesta, karanteenista ja siitä, mitä tulee tehdä, jos epäilee tartuntaa myös eri kielillä. Nyt kaupunki haluaa tehostaa koronaviestintää erityisesti uusille, viimeisimmäksi maahan muuttaneille asukkailleen.

Lisätietoja:

Palveluesimies Elina Hienola p. 014 2667648 (Jyväskylän kotoutumispalvelut)
Maarit Piruzdelan p. 0400 275163 (Monikulttuurikeskus Gloria/Info Gloria)

Kaupunki lähettää tekstiviestin sekä omakielisen kirjeen koronasta ja siltä suojautumisesta tiettyjen palveluiden piirissä oleville asukkailleen.

Lisäksi teemme yhteistyötä eri maahanmuuttajajärjestöjen ja -yhteisöjen kanssa ja kannustamme myös heitä edelleen viestimään koronatietoa jäsenilleen. Haluamme jo tässä vaiheessa kiittää järjestötoimijoita siitä arvokkaasta ja tärkeästä työstä, jota he ovat tehneet koronatiedottamisen parissa, Elina Hienola Jyväskylän kaupungin kotoutumispalveluista kiittelee.

Tietoa koronaviruksesta sekä ohjeita karanteeniin ja eristykseen on käännetty Jyväskylän kaupungin toimesta englanniksi, venäjäksi, arabiaksi, swahiliksi, persiaksi, soraniksi, somaliksi, thaiksi ja kinyarwandaksi ja turkiksi. Lisää kieliä käännetään tarpeiden mukaan. Samat ohjeet ja infot ovat myös videoina venäjäksi, arabiaksi, persiaksi ja thain kielellä. Videot on tuottanut Info Gloria. Videoiden muita kieliversioita työstetään yhteistyössä Info Glorian kanssa. Kaikki nämä materiaalit sekä linkit mm. THL:n eri kielisiin ja Selkokeskuksen selkokieliseen koronatietoon löytyvät kaupungin nettisivuilta. Tietoa ja ohjeita koronavirustilanteeseen on myös viittomakielellä. 

Info Glorian neuvontapiste palvelee etänä 

Info Gloriasta saa poikkeusolojen aikana tietoa ja neuvontaa etänä asumiseen, koulutukseen, oleskelulupiin, kansalaisuusasioihin, sosiaali- ja terveyspalveluasioihin sekä kaikkiin arkeen liittyviin asioihin. Neuvontaa on saatavilla suomeksi, englanniksi sekä persian, darin, venäjän, thain ja arabian kielillä. Info Gloriasta voi myös kysyä koronaan liittyvistä toimintaohjeista.

Neuvontaa saa suomeksi ja englanniksi etänä maanantaista perjantaihin klo 10–14.

Puhelin / WhatsApp: 0400 275 163, Sähköposti: maarit.piruzdelan@gloriajkl.fi

Info Glorian omakielisiin neuvojat ovat tavoitettavissa normaalina päivystysaikana etänä.

Yhteystiedot ovat:

Persia ja dari: maryam.mousapour@gloriajkl.fi , 0400 275 163 (ma klo 13-16)
Venäjä: ekaterina.iurchik@gloriajkl.fi , 050 598 7691 (ti 13 -16)
Thai: taina.vilkkila@gloriajkl.fi  , 0400 275 163 (ke klo 13-16)
Arabia: nael.soukouti@gloriajkl.fi , 0400 275 163 (to klo 13-16)