Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatuspalveluissa ennakoidaan poikkeusolojen mahdollista jatkumista ja tulevaa kesää. Kesäajan suunnittelun tueksi tarvitsemme tiedot lasten läsnä- ja poissaoloista 8.5.2020 mennessä.

Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatuspalveluissa ennakoidaan poikkeusolojen mahdollista jatkumista ja tulevaa kesää. Varhaiskasvatuspalvelut toivoo Suomen hallituksen suosituksen mukaisesti, että vanhemmat pitäisivät lapsen edelleen kotona, jos siihen on mahdollisuus. Maksuhyvityskäytäntö on voimassa 11.8.2020 saakka. Perheiden toivotaan ilmoittavan lasten poissaoloista mahdollisimman pitkälle ajalle, jos se on mahdollista. Poissaolo ilmoitetaan Tieto Edun hoitoaikavarausten kautta tai puhelimella, tekstiviestillä tai sähköpostilla.   
 
Lapsen päiväkodista tai perhepäivähoidosta ollaan yhteydessä niihin huoltajiin, jotka eivät vielä ole ilmoittaneet kesäajan poissaoloja. Kesäajan suunnittelun tueksi tarvitsemme tiedot lasten läsnä- ja poissaoloista 8.5.2020 mennessä. Yhteydenotot huoltajiin tehdään ennen tätä päivämäärää.
  
Mikäli esiopetusikäinen lapsenne tarvitsee varhaiskasvatusta 1.6.2020 alkaen, asiakasmaksunne nousee, koska maksuton esiopetus päättyy 31.5.2020.  Varhaiskasvatuksen opettajat ottavat yhteyttä huoltajiin 8.5.2020 mennessä. Huoltajille tehdään uusi asiakasmaksupäätös kesän ajalle.  
 
Seuraamme Suomen hallituksen linjauksia poikkeusolojen jatkumisesta 13.5.2020 jälkeen. Mikäli poikkeusolot jatkuvat, tällä hetkellä auki olevat päiväkodit ovat toiminnassa juhannukseen 18.6.2020 saakka. Poikkeusolojen jatkumiseen varaudutaan koko kesän ajalle. Avoinna olevien päiväkotien lukumäärää arvioidaan lasten hoidon tarpeen kartoituksen perusteella huomioiden poikkeusolot ja mahdollisesti muuttuva tilanne. Muutoksissa otetaan huomioon lasten, perheiden ja henkilöstön turvallisuus. Päätökset päiväkotien aukioloista ja sulkemisista tehdään yhdessä terveydenhuollon viranomaisten kanssa.
 
Tiedot avoinna olevista päiväkodeista löytyvät Varhaiskasvatuksen toimintavuosi ja loma-ajat -nettisivulta. Tietoja päivitetään mahdollisten muutosten osalta tarpeen mukaan.  
 
Lisätietoja:  
palvelujohtaja Tarja Ahlqvist, varhaiskasvatuspalvelut, puh. 014 266 3269  
palvelujohtaja Päivi Koivisto, varhaiskasvatuspalvelut, puh. 014 266 3198