Lukuharrastusta ei tarvitse kirjaston sulkujen ajaksi unohtaa. Verkkokirjaston aineistoja kartutetaan kysynnän lisääntyessä.

Verkkoaineistojen merkityksen korostuessa Jyväskylän kaupunginkirjasto on päättänyt kohdistaa osan hankintabudjetista e-aineistokokoelman ylimääräiseen kartuttamiseen. Uusia e-kirjoja ja äänikirjoja ilmestyy valikoimiin pitkin kevättä. E-aineistojen kysyntä on sulkuaikana ennustettavasti kasvanut, ja osa verkkopalveluista saavuttikin maaliskuun aikana uusia ennätyslukemia.

E-kirjoja ja -äänikirjoja lainattiin Keski-kirjastoissa maaliskuun aikana lähes 8800 kertaa. Ennätyslukemassa oli 20 % nousu edelliseen ennätyskuukauteen, kuluvan vuoden tammikuuhun, verrattuna. Ellibs-palvelun e-kirjoja lainattiin maaliskuussa 3779 kertaa ja äänikirjoja 5010 kertaa.

Uusia lisenssejä on hankittu myös kotimaisia aikakauslehtiä tarjoavaan eMagz-palveluun. Aikakauslehtien valikoima kasvaa yhdeksällä uudella lehdellä, jonka lisäksi muutaman lehden yhtäaikaisten käyttäjien määrää on kasvatettu. Palvelusta löytyy nyt myös sanomalehtiä, joiden verkkokäyttö oli aiemmin rajoitettu kirjaston tiloihin.

Sekä Ellibs- että eMagz-palveluihin kirjaudutaan kirjastokortilla ja pin-koodilla. EMagz-palvelussa yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajoitettu, joten jos lehti ei ensi yrityksellä ole vapaana, kannattaa yrittää hetken kuluttua uudelleen. Istunto katkeaa automaattisesti tunnin kuluttua lehden lainaamisesta, eikä lehtiä voi varata etukäteen.

E-kirjastoon pääsee tutustumaan Keski-kirjastojen verkkosivuilla.

Kirjastojen sulut jatkuvat toukokuulle

Yleisten linjausten mukaisesti myös kirjastojen ovet pysyvät suljettuina. Alkuperäistä sulkuaikaa (14.4. saakka) on jatkettu toukokuun puolelle. Tämänhetkisen tiedon mukaan kaupunginkirjasto avaa ovensa aikaisintaan 14.5.

Aineistojen eräpäiviä on siirretty kirjastojen ollessa suljettuina, eikä sulkuaikojen jatkuminen vaikuta lainaustilanteeseen. Kirjaston ovien ollessa suljettuna aineistoja ei voi lainata, varata tai palauttaa. Sulkuaikana maksuja ei kerry.