Jyväskylän kaupungin Huhtasuon palvelutalossa on eilen ilmennyt ensimmäinen koronavirustartunta. Tartunnan vuoksi karanteeniin on määrätty 13 asumisyksikön asukasta ja 11 työntekijää. Karanteeniin asetetut asukkaat on siirretty talon sisällä omaan erilliseen yksikköönsä karanteenin ajaksi. Heidän vointiaan seurataan tiiviisti mahdollisten oireiden varalta.

Työntekijöihin ja karanteeniin asetettujen asukkaiden omaisiin on oltu yhteydessä eilisen illan ja tämän aamun aikana tartunnan varmistuttua. Omaiset ovat ottaneet tiedon pääosin rauhallisesti. Tartuntatapausta ja asetettua karanteenia on käyty ja käydään tänään läpi myös henkilökunnan kanssa työpaikan infotilaisuuksissa. Tilaisuuksissa kerrataan mm. ohjeistusta siitä, miten henkilöstö suojaa itseään karanteenissa olevien asukkaiden kanssa toimiessaan. Muiden asukkaiden käyttämiin tiloihin eivät karanteeniyksikössä toimivat työntekijät tai asukkaat karanteenin aikana liiku. Näin estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen palvelutalon tiloissa. 

Huhtasuolla sijaitsevassa palvelutalossa on yhteensä 101 asukasta ja 65 työntekijää. Valtaosa asukkaista ei ole ollut tekemisissä tartunnan saaneen henkilön kanssa. 

- Kaupungilta on oltu yhteydessä niihin omaisiin, joita tilanne koskee. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, omaisten ei tarvitse olla huolissaan. Heidän läheisensä eivät tuolloin ole olleet kontaktissa tartunnan saaneen henkilön kanssa eivätkä siten ole altistuneet tartunnalle, rauhoittelee Jyväskylän kaupungin vastaava lääkäri Ilkka Käsmä. 

Tilannetta seurataan yksikössä tarkasti ja terveydenhuolto on ohjeistanut asumisyksikön henkilökuntaa karanteenin toteutuksesta. 

Koronavirustartuntoja on todettu lisäksi jo viime viikolla eräässä Jyväskylässä toimivassa yksityisessä vammaisten asumispalveluyksikössä. Asumisyksikkö on asetettu karanteeniin terveyspalveluiden ohjeistamana ja tilannetta seurataan tiiviisti. Yksikön koon vuoksi sen tietoja ei julkaista tarkemmin. Asukkaiden omaisille on kuitenkin kerrottu tilanteesta jo karanteenin alettua.

Lisätietoja: Jyväskylän kaupungin vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486,  Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden palveluiden palvelujohtaja Maarit Raappana, p. 050 311 9005 ja Jyväskylän sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialajohtaja Kati Kallimo, p. 050 442 2302
 

Asiasanat: