Kuraattorit, psykologit ja psykiatriset sairaanhoitajat saa puhelimitse kiinni jokaisena arkipäivänä klo 12-13. Muinakin aikoina tavoitettavuus on normaalitilannetta selvästi parempi ja puhelimeen vastataan mahdollisuuksien mukaan. Kiireellisiä yhteydenottoja varten on perustettu päivystyspuhelin 014 266 1803, johon vastataan arkipäivisin klo 8-16.

Lisätietoja: 
palvelupäällikkö Seppo Huhtiniemi, oppilas- ja opiskeluhuollon palvelut, puh. 014 266 1803 
 

Jyväskylän kaupungin oppilas- ja opiskeluhuollon laajentuneet etäpalveluajat on otettu hyvin vastaan perusopetuksen ja toisen asteen opiskelijoiden keskuudessa. 
 
-Lapsia, nuoria ja perheitä autetaan edelleen vaikka työtavat ovatkin nyt hieman erilaisia.  Kuraattori- ja psykologipalveluissa kynnys halutaan pitää matalalla ja painotamme varhaista ja ehkäisevää työtä, joten tilanteen tai ongelman vaikeutumista ei pidä jäädä odottamaan, toteaa opiskeluhuollon palvelupäällikkö Seppo Huhtiniemi. 
 
Oppilas- ja opiskelijahuollon asiakastyö toteutetaan ensisijaisesti etävastaanottona puhelimen, Skypen tai Teamsin välityksellä. Vastaanottoaikoja kuraattoreille, psykologeille ja psykiatrisille sairaanhoitajille voi varata ihan normaalisti. Myös perhetapaamisia on järjestetty onnistuneesti Teams-yhteydellä. 
 
-Etäopiskelu poikkeusoloissa on uusi asia meille kaikille. Rohkaisemme olemaan meihin yhteydessä, jos opiskelu-, kaveri- tai kotiasiat, mielialaan tai muuhun hyvinvointiin liittyvät asiat pohdituttavat, kannustaa opiskeluhuollon henkilökunta.  
 
Koulu- ja oppilaitoskohtaiset yhteystiedot. Ensisijaisesti yhteyttä otetaan oman koulun kuraattoriin ja psykologiin.  
 
- Jos numero on varattu, niin kannattaa jättää ääniviesti vastaajaan. Soitamme takaisin mahdollisimman pian. Yhteydenottopyynnön voi jättää myös tekstiviestillä tai Wilma-viestillä, lupaavat kuraattorit ja psykologit.