Kirjaston tarjoamat moninaiset verkkopalvelut tuovat tukea kuntalaisille myös poikkeustilan aikana.

E-kirjasto

E-kirjaston kokoelmat ovat saatavilla myös kirjaston ollessa suljettuna. Verkkokirjastosta löytyy valikoima muun muassa e-kirjoja ja äänikirjoja sekä lehtiä ja musiikkia. Verkkokirjaston käyttöön tarvitaan kirjastokortti sekä esimerkiksi e-kirjoja lainatessa kirjastokorttiin liitetty pin-koodi. Puuttuvan pin-koodin saa käyttöönsä joko verkkopalvelun kautta tai soittamalla kirjaston yleiseen neuvontanumeroon.

Puhelinpalvelut

Kirjaston yleinen neuvontapalvelu, arkisin kello 10–16
puh. 014 266 4123
kaupunginkirjasto.lainaukset@jyvaskyla.fi

Vastauksia ja neuvontaa saa myös lähettämällä yksityisviestin kirjaston sosiaalisen median kanavien kautta.

Lukuvinkkejä myös verkossa

Kaupunginkirjaston luku- ja musaneuvonta jatkuu sulkujen aikana verkossa. Verkkopalvelun kautta lukuneuvojat suosittelevat asiakkaalle häntä mahdollisesti kiinnostavia kirjoja, e-kirjoja tai e-äänikirjoja. Räätälöity vinkkilista lähetetään asiakkaalle sähköpostitse kahden viikon kuluessa. Musiikkisuosituksia kaivatessa asiakkaat voivat kääntyä musaneuvonnan puoleen.

Seuraa kirjastoa somessa

Vinkkauksia ja lukusuosituksia kannattaa käydä tutkimassa myös Jyväskylän kaupunginkirjaston sosiaalisen median kanavilla. Maanantaisin ja keskiviikkoisin somessa suositellaan lukemista kotisohville, torstaisin nautitaan puolestaan leffa- ja sarjavinkeistä.

Pitkin viikkoa kanaville ilmestyy myös muun muassa suosituksia vapaasti käytettävistä aineistoista sekä muiden tuottamista sisällöistä. Löydät kaikki Keski-Kirjastojen sosiaalisen median kanavat verkkosivuilta

Etälukupiiri

Lukukokemuksista pääsee keskustelemaan yhteisöllisesti myös poikkeustilan aikana. Keski-kirjastojen ensimmäinen etälukupiiri kokoontuu 7.–9.4. Facebookissa. Ensimmäisessä lukupiirissä käsitellään vuoden 2019 Finlandia-ehdokasta, Hanna-Riikka Kuisman Kerrostaloa. Kirja on saatavilla rajoituksetta 13.4. saakka e-kirjaston kokoelmista. Lukupiiriin ovat tervetulleita kaikki, mukaan pääsee liittymällä lukupiirin Facebook-ryhmään.

Keskustelua lasten- ja nuortenkirjallisuudesta

Lasten- ja nuortenkirjasuosituksia ja keskustelua aiheesta pääsee seuraamaan Jyväskylän pääkirjaston lastenosaston henkilökunnan uudessa blogissa. Kallellaan kertomuksiin on kurkistus henkilökunnan lukuhyllyyn. Blogi täyttyy vuoden mittaa monenlaisella kertomuksella. Mukaan mahtuu niin kirjoja ja sarjakuvia kuin elokuvia, pelejä ja musiikkia – pääosin kirjaston lasten ja nuorten kokoelmista.

Lasten ja nuorten kirjallisuus näkyy ja kuuluu myös keskiviikkona 1.4. järjestettävässä virtuaalisessa kirjaillassa. Kirjastovirkailijat Inna ja Heli Vaajakosken ja Kortepohjan kirjastoista esittelevät uusia ja vanhoja lasten- ja nuortenkirjasuosikkejaan tunnin ajan Instagram livessä ja rupattelevat samalla mukavia. Kirjailta alkaa kello 17 ja on katsottavissa vuorokauden ajan Vaajakosken kirjaston Instagram-tilillä, @vaajakoskenkirjasto. Pysy kuulolla, tulevista kirja-illoista ilmoitetaan sosiaalisessa mediassa!

Kirjallisuuden kentällä lasten- ja nuortenkirjallisuutta juhlitaan tällä viikolla myös Suomen ensimmäinen lasten ja nuorten kirjallisuuteen keskittyvillä, pelkästään sosiaalisessa mediassa tapahtuvilla LANU-festivaaleilla (3.–9.4.). Vapaaehtoisvoimin järjestettävä festivaalin esiintyjäkaarti koostuu kirjailijoista, kuvittajista, sarjakuvantekijöistä sekä aktiivisista harrastajista.

Linkkejä:

Tietoa kaupunginkirjaston puhelinpalveluista
E-kirjasto
Lukuneuvonta
Musaneuvonta
Keski-Kirjastojen sosiaalisen median kanavat
Etälukupiiri Facebookissa
Kallellaan kertomuksiin -blogi 

LANU-festivaali (ei Jyväskylän kaupungin järjestämä)