Jyväskylän kaupungin ruokapalveluissa on meneillään keittiöverkkomuutoksia. Ristonmaan ateriakeskuksen peruskorjauksen alkaessa ruoan valmistusta siirretään juuri valmistuneeseen Kukkumäen ruokapalvelukeskukseen ja muihin Kylän Kattauksen keskuskeittiöihin. Muutokseen oman lisämausteensa tuovat myös koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot.

Kukkumäen ruokapalvelukeskus aloittaa toiminnan sairaala Novan vieressä

Kukkumäen ruokapalvelukeskus aloittaa toiminnan vielä rakenteilla olevan sairaala Novan vieressä maanantaina 30.3. Aluksi uudessa Kukkumäen ruokapalvelukeskuksessa valmistetaan ruoka Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaille palvelutaloihin, päiväkeskuksiin sekä Palokan sairaalaan.

Sairaala Nova valmistuu loppuvuonna ja siihen asti Keski-Suomen keskussairaalan ruokapalvelukeskuksessa valmistetaan ruoka nykyisille asiakkaille keskussairaalaan ja Kyllön sairaalaan. Keskussairaalan henkilöstöravintola Caterina ja kahvila Paussi toimivat keskussairaalassa sairaanhoitopiirin antamien koronavirusohjeiden mukaisesti. Kylän Kattauksen ruokapalvelut muuttavat uuteen sairaala Novaan sairaalan muuttoaikataulujen mukaan loppuvuonna 2020.

Koronavirustilanne kasvattanut erilaisten palvelujen tarvetta

Kotiin kuljetettavien annospakattujen aterioiden valmistus siirtyy Ristonmaan ateriakeskuksesta Kukkumäkeen. Ikääntyneet, joiden toimintakyky on alentunut, voivat tilata kaupungin OIVA-keskuksen kautta Kylän Kattauksen valmistamia, kotiin kuljetettavia aterioita. Koronavirustilanne on kasvattanut erilaisten palvelujen, myös kotiin kuljetettavien annosaterioiden kysyntää. Odotettavissa on, että kysyntä saattaa kasvaa huomattavasti poikkeusolojen jatkuessa.

Kouluissa siirrytään päiväkotien ruokalistalle poikkeusolojen ajaksi

Koronavirustilanteen vuoksi osa kouluista on suljettu ja päiväkodeissa olevien lasten ja pienimpien koululaisten määrä on vähentynyt, joten myös ruoan valmistusta sopeutetaan poikkeukselliseen tilanteeseen. Maanantaista 30.3. alkaen kouluissa olevat oppilaat saavat samaa ruokaa kuin päiväkodeissa olevat. Nyt poikkeusolojen ajan lasten vanhempien kannattaa siis katsella päiväkotien ruokalistaa.

Luhtisen ja Ritoniityn päiväkodeille räätälöidään oma ruokalista

Luhtisen ja Ritoniityn päiväkodit toimivat saman katon alla ikääntyneiden palvelutalojen kanssa. Ruoka toimitetaan niihin jatkossa Kukkumäen ruokapalvelukeskuksesta, joka valmistaa ruokaa sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaille. Luhtisen ja Ritoniityn päiväkodeille räätälöidään oma ruokalista, joka on nähtävillä Kylän Kattauksen verkkosivuilla osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/kylan-kattaus/ruokalistat. Muutos on pysyvä, eikä johdu koronavirustilanteesta.

Ristonmaan ateriakeskus tyhjenee peruskorjauksen vuoksi

Ristonmaan ateriakeskus on tähän saakka valmistanut ruokaa sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen että varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen asiakkaille. Kukkumäen ruokapalvelukeskuksen toiminnan käynnistyessä aloitetaan Ristonmaan ateriakeskuksessa peruskorjaus 1.4. Päiväkotien ja koulujen ruokatuotanto siirtyy Kylän Kattauksen muihin keskuskeittiöihinn elokuun alkuun saakka. Remontin valmistuttua Ristonmaalla valmistetaan ruokaa vain päiväkodeille ja kouluille. 

Ateriakeskuksen toisessa kerroksessa toimii myös Kylän Kattauksen hallinto, joka muuttaa peruskorjauksen alta väistötiloihin keskustaan osoitteeseen Hannikaisenkatu 11-13. Hallinnon henkilöstö on siirtynyt koronavirustilanteen vuoksi pääsääntöisesti etätöihin. Toimiston muutto toteutetaan tästä huolimatta, ja toimiston väki palvelee henkilöstöä ja asiakkaita etäpalveluna joko kotoa tai toimistosta käsin. 

 

Lisätietoja:

- sosiaali- ja terveyspalvelujen ruokapalvelun vastaava palvelupäällikkö Merja Tarasow,p. 014 266 8281

- lasten ja nuorten ruokailun vastaava palvelupäällikkö Paula Puikkonen, Kylän Kattaus, p. 014 266 8330

https://www.jyvaskyla.fi/kylan-kattaus