Business Jyväskylä ja Woolman Oy suunnittelevat verkkokauppaa tukemaan keskisuomalaisten yritysten liiketoimintaa. Pienille palveluntuottajille ja erikoiskaupoille suunnatussa verkkokaupassa yritykset voivat kokeilla tuotteidensa ja palvelujensa myymistä verkossa vaivattomasti. Verkkokauppa avautuu huhtikuun alussa osoitteeseen www.lahiverkkokauppa.com.

Lähes kaikissa yrityksissä on tällä hetkellä huoli koronaviruksen vaikutuksesta omaan liiketoimintaan. Business Jyväskylän ja Woolman Oy:n suunnittelemaan verkkokauppaan toivotaan mukaan yrityksiä, joilla on kiinnostusta, mutta ei aikaisempaa kokemusta verkkokaupasta.

Verkkokaupparatkaisuja tarjoavan jyväskyläläisen Woolman Oy:n toimitusjohtaja Juha Harju on seurannut häiriötilanteen vaikutusta verkkokauppojen ja yritysten myyntiin tarkasti viimeisen kahden viikon ajan. 

– Siinä missä kauppakeskukset ovat tyhjentyneet, verkkokauppojen liikenne on lähes kaksinkertaistunut. Alun hämmennyksen ja pelon jälkeen ihmisten tarve kuluttaa ei ole vähentynyt vaan pikemminkin päinvastoin, Harju summaa.

Kuuden kuukauden kokeilu ilman isoja investointeja

Jokainen kokeiluun mukaan lähtevä yritys saa tuoda verkkokauppaan yhden tuotteen tai palvelun. Kokeiluun lähteminen ei vaadi yrittäjältä alkuinvestointeja vaan yritykselle syntyy ainoastaan transaktiokustannuksia. Yrityksen tarvitsee vain varmistaa, että tuote tai palvelu on myytävissä ja toimitettavissa konkreettisesti. Tuotteiden toimitusprosessia suunnitellaan parhaillaan.

Verkkokauppa tulisi olemaan yritysten käytettävissä kuuden kuukauden ajan huhtikuusta lokakuun loppuun.

Urheiluseuroille vastaava oma verkkokauppa

Yrityksille suunnatun verkkokaupan rinnalla rakentuu vastaava palvelu alueen urheiluseuroille. Urheiluseuroilla on mahdollista myydä kaupassa omia niin kutsuttuja standardi- ja fanituotteitaan, mutta tämän lisäksi myös esimerkiksi jäsenyyttä, osaamista tai muita aineettomia palveluja.

Kuinka kokeiluun pääsee mukaan?

Business Jyväskylä kokoaa parhaillaan yhteen yrityksiä, jotka haluavat lähteä mukaan verkkokauppaprojektiin. Jos olet kiinnostunut, toimi seuraavasti:

●    Lähetä viesti osoitteeseen lahiverkkokauppa@jyvaskyla.fi
●    Kerro lyhyesti yrityksestäsi ja jätä omat yhteystietosi 
●    jos mahdollista, nimeä jo tässä vaiheessa tuote tai palvelu, jonka haluaisit mukaan verkkokauppaan

Lisätietoja:

Nina Rautiainen, projektipäällikkö, Jyväskylän kaupunki, Business Jyväskylä, nina.rautiainen@jyvaskyla.fi, p.050 4137 028

Juha Harju, toimitusjohtaja, Woolman Oy, juha@woolman.io, p.050 440 8008