Varhaiskasvatuksen kerhoihin voi hakea ympäri vuoden. Syksyn kerhopaikkaa voi hakea jo nyt. Perhekahvila on kaikille avoin, eikä sinne tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lisätietoja: 
kerhojen toiminnasta:  
päiväkodin johtaja Maija Kontro, Keljonkankaan päiväkoti, puh. 014 266 3204  
päiväkodin johtaja Elina Moisio, Puistokadun päiväkotikoulu, puh. 014 266 4010  
kerhoihin hakemisesta:  
palvelukoordinaattori Lotta Markkanen, Kasvun ja oppimisen palveluohjaus, puh. 014 266 8660 

Jyväskylän varhaiskasvatuksen kerhot, perhekerhot, perhekahvilat ja perhepuistot ovat osa varhaiskasvatusta ja toimintaa järjestetään perhepuistojen ja päiväkotien yhteydessä eri puolilla Jyväskylää. Kerhoihin on jatkuva haku ja elokuussa käynnistyvän toimintakauden 2020-2021 kerhoihin voi jo ilmoittautua. Kerhopaikkaa haetaan sähköisesti.

Kerhosta lapselle monipuolisesti ohjattua toimintaa 

Kerhojen toiminta edistää lasten leikki- ja vuorovaikutustaitojen kehittymistä, kaverisuhteiden luomista sekä motoristen taitojen vahvistumista. Kerhot ovat hyvä vaihtoehto 2-5-vuotiaille lapsille, jotka eivät tarvitse varhaiskasvatusta kokopäiväisesti. Kerho sopii hyvin myös kotona hoidettaville lapsille, joille halutaan säännöllistä ryhmätoimintaa. Yli 3-vuotiaiden kerhot kokoontuvat 3 kertaa viikossa ja alle 3-vuotiaiden kerhot 2 kertaa viikossa. Kerhokerta kestää 3,5 tuntia aamu- tai iltapäivisin. Lämmin ateria tai välipala sisältyvät kerhomaksuun. Sivistyslautakunta päättää toimintakauden 2020-2021 kerhomaksut kevään aikana. Kerhoihin osallistuminen ei vaikuta kotihoidontukeen. 

Kerhoja vetävät varhaiskasvatuksen ammattilaiset. Jokaiselle kerholapselle laaditaan yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma (vasu) perheen kanssa. Varhaiskasvatussuunnitelmaan kirjattujen tavoitteiden toteutumista arvioidaan kerran toimintakauden aikana käytävässä vasu-keskustelussa. 

Perinteisten lasten kerhojen rinnalla toimii myös liikunta- ja luontokerhoja, joissa kerhoaika vietetään pääsääntöisesti ulkona luonnossa alueiden lähiliikuntapaikkoja ja metsiä hyödyntäen. Liikunta- ja luontokerho tarjoaa yli 3-vuotiaille lapsille monipuolista toimintaa, jossa opetellaan perusliikuntataitoja ja tutustutaan luontoon.  

Perhekerhot ja –kahvilat tarjoavat toimintaa koko perheelle 

Perhekerho tarjoaa mahdollisuuden tulla kerhoon koko perheen voimin. Lapsi saa kokemusta lapsiryhmässä toimimisesta yhdessä vanhemman kanssa. Vanhemmalla on mahdollisuus tutustua muihin vanhempiin ja osallistua keskusteluihin lapsiperheiden ajankohtaisista asioista. Perhekerhon toiminta suunnitellaan yhdessä mukana olevien perheiden kanssa. Yhdessä leivotaan, retkeillään, askarrellaan ja musisoidaan. Perhekerhoon ilmoittaudutaan varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta. Perhekerhon maksu on 6 euroa / kerhokerta / perhe. Maksu sisältää lounaan. 

Jos perheen syksyn ohjelma on vielä avoinna, on hyvä muistaa myös varhaiskasvatuksen maksuttomat ja kaikille avoimet perhekahvilat. Perhekahvilaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Perhekahvilat kokoontuvat kerran viikossa, osa aamupäivisin ja osa iltaisin klo 15-18. Iltaperhekahvilaan voi tulla yhdessä viettämään aikaa koko perheen kanssa, vaikka työpäivän jälkeen. Lapsille on tarjolla leikkiseuraa ja vanhemmilla on mahdollisuus saada vertaistukea omaan vanhemmuuteen. Iltaperhekahvilassa valmistetaan yhdessä Sapere-ruokakasvatusmenetelmällä keittoa, jota voi osaa 1 euron annoshintaan.