Perhe voi hakea lapselleen paikkaa kunnallisesta tai yksityisestä päiväkodista tai perhepäivähoitajalta. Jyväskylän kaupunki osallistuu yksityisen varhaiskasvatuksen kustannuksiin myöntämällä perheelle palvelusetelin.

Jyväskylässä päiväkotiin ja perhepäivähoitoon on jatkuva haku. Perheet voivat hakea lapselleen varhaiskasvatuspaikkaa ympäri vuoden sähköisen haun kautta. Jos lapselle tarvitaan varhaiskasvatuspaikkaa pikaisesti, esimerkiksi huoltajan työ- tai opiskelupaikan saamisen johdosta, järjestyy paikka 14 vuorokauden sisällä. Muuten varhaiskasvatuspaikka järjestetään neljän kuukauden sisällä hakemuksen jättämisestä.   

Perhe voi hakea lapselleen paikkaa kunnallisesta tai yksityisestä päiväkodista tai perhepäivähoitajalta. Jyväskylän kaupunki osallistuu yksityisen varhaiskasvatuksen kustannuksiin myöntämällä perheelle palvelusetelin. Palveluseteliä voi hakea sen jälkeen, kun varhaiskasvatuspaikasta ja aloituspäivästä on sovittu yksityisen päiväkodin tai -perhepäivähoitajan kanssa. 

Perhe voi esittää toiveita, minkä alueen päiväkotiin tai perhepäivähoitajalle lapsen toivotaan pääsevän. Varhaiskasvatuspaikka järjestetään yhdessä varhaiskasvatuksen palveluohjauksen kanssa neuvotellen. Tieto lapsen varhaiskasvatuspäätöksen valmistumisesta tulee molemmille huoltajille sähköpostilla tai tekstiviestillä. Päätöksen pääsee lukemaan kirjautumalla sähköisen asioinnin nettisivujen kautta.  

Lisätietoja: 
palveluesimies Päivi Haapajoki, Kasvun ja oppimisen palveluohjaus, puh. 014 266 7670 
Lisätietoja Hyvä alku- käytänteistä