Yli 70-vuotiaita on ohjeistettu pysyttelemään kodeissaan koronavirustartuntavaaran vuoksi. Kaupunki ja vapaaehtoistoiminnan palvelut auttavat niitä ikääntyneitä, jotka eivät saa apua läheisiltä tai maksullisesta kauppa-palvelusta.

Yhteystietoja avun tarvitsijoille ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille

Kaupunki opastaa ruoka- tai apteekkipalveluissa
arkisin kello 8-18 numerossa 014 266 0550

Muina aikoina Jyväskylän ja Hankasalmen asukkaat saavat apua myös sosiaalipäivystyksen kautta
p. 014 266 0149.

Jos olet halukas ryhtymään kauppa-avun vapaaehtoiseksi, ole yhteydessä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Antti Rajalaan
sähköpostitse tai ilmoittautumalla suoraan webropol-linkistä:ilmoittautuminen kauppa-apuun

Lisätietoja: Antti Rajala, 014 266 1707, antti.rajala@jyvaskyla.fi
www.jyvaskyla.fi/vapari

Suomessa ohjeistettiin viime viikolla yli 70-vuotiaita pysymään kodeissaan karanteeninomaisissa olosuhteissa. Kaupunki käynnisti nopeasti neuvontanumeron, jonka kautta on saatu jo yhteydenottoja niiltä ikääntyneiltä, jotka ovat tarvinneet myös kauppa-apua koteihinsa. Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalveluiden vapaaehtoistoiminnan palvelut Vapari ja kaupunki käynnistivät nopeasti yhteistyön ja vapaaehtoiset auttoivat jo viikonloppuna yksittäisiä ikääntyneitä avuntarvitsijoita kauppa-asioiden hoidossa. 

Ensisijaisesti kauppa- ja asiointiapua pyydetään omaisilta, läheisiltä ja ostetaan kauppojen kotiinkuljetuspalveluita. Kaupunki ja vapaaehtoistoiminnan palvelut Vapari tukevat heitä, jotka eivät muuten saa apua.

Vaparin vapaaehtoistoiminta sekä kulttuuriluotsitoiminta ja liikuntapalveluiden liikuntaluotsitoiminta asetti tauolle kaiken perustoimintansa koronavirustilanteen vuoksi 13. maaliskuuta. Vapaaehtoistoiminta keskittyy poikkeusolojen aikana vain ikääntyneiden ja riskiryhmien  avustamiseen kauppa-asioinnissa.

-Aluksi ruoka-apua alkaa toimittamaan kaupungin jo toiminnassa mukana olevat vapaaehtoiset. Tarpeen lisääntyessä kutsumme mukaan myös muita organisaatioita sekä kuntalaisia, kertoo vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Antti Rajala.

Lisää tietoa koronavirustilanteeseen liittyen: www.jyvaskyla.fi/terveys/korona 

Asiasanat: