Myös ulkoliikuntapaikoilla henkilömäärä tulee rajata 10 henkilöön.

Jyväskylän kaupunki on sulkenut kaikki liikuntapaikat ja -palvelut 17.3. alkaen maan hallituksen suositusten mukaisesti. Tämä on aiheuttanut ymmärrettävästi ryntäyksen kaupungin ulkokentille ja muille ulkoliikuntapaikoille.

Kuntalaisia kehotetaan noudattamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistusta siitä, kuinka jokainen voi omalla toiminnallaan ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on nyt erittäin tärkeää myös terveille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä. Vältä siis ihmisjoukkoja ja tungoksia ja pidä vähintään metrin etäisyys kanssaihmisiin. Suomen hallitus linjaa, että julkiset kokoontumiset on rajoitettava kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Tämä koskee myös ulkoliikuntapaikkoja.

Kaupunki tiedostaa, että tilanne on kaikkien osapuolten kannalta erittäin hankala. Kuntalaisia kannustetaan kuitenkin harrastamaan liikuntaa ja ulkoilua, mutta olosuhteiden vaatimaa vakavaa harkintaa noudattaen. Ulkona liikkuminen ja puistojen, viheralueiden tai ulkoliikuntapaikkojen käyttö ei ole kiellettyä, mutta vahvasti suositellaan hyödyntämään oman kodin läheisiä, asuinalueella olevia ulkoliikuntamahdollisuuksia. Jos läheisellä ulkoliikuntapaikalla on jo kymmenen henkilöä, suositellaan muuta liikkumistapaa. Yksi hyvä vaihtoehto on suunnata esimerkiksi laajalla alueella toimivalle Kehä Vihreälle.

Kaupunki pyytää kuntalaisia, urheiluseuroja ja muita toimijoita jakamaan tätä tietoa eteenpäin omissa yhteisöissään.

Tutustu Jyväskylän ulkoliikuntapaikkoihin ja virkistysalueisiin 

Tutustu Jyväskylän puistoihin, leikkipuistoihin ja muihin viheralueisiin 

Tutustu Kehä Vihreään 


Koronaviruksen vaikutukset liikuntapalveluihin on koottu osoitteeseen https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/korona

Jyväskylän kaupungin koronavirustiedotus osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistus https://thl.fi/fi/

Lisätietoja

Suunnittelupäällikkö, liikuntapäällikkö oto. Anna-Leena Sahindal
p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi