Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila sai jyväskyläläiset pyytämään kaupungilta kesäperinteeksi muodostunutta Harjun iltasoittoa. Tuttu sävel tuo turvan ja yhteisöllisyyden tuntua.

Jyväskyläläisille ja alueella vieraileville jo vuosien ajalta tutuksi tullut Harjun iltasoitto on päätetty käynnistää poikkeuksellisesti maalis-huhtikuun ajalle huomisesta perjantaista 20.3. alkaen. Musiikki kajahtaa ilmoille joka ilta klo 18.00 ja sävelmänä kuullaan kesäilloistakin tuttu Aulis Raitalan ’Laulu synnyinseudulle.

Jyväskylän legendaarista Harjun iltasoittoa on voinut kuulla normaalisti vain kesäkuukausina ja joulun aikaan tunnelmaa on luonut Armas Maasalon sävelmä Joulun kellot. Nyt iltasoitto päätettiin ottaa käyttöön asukaspalautteiden kannustamana. 

– Jyväskylän kaupungin palautekanaviin on tullut viime aikoina useita yhteydenottoja, joissa on toivottu iltasoittoa kaupungin äänimaisemaan juuri tämänhetkisen tilanteen vuoksi. Myös sosiaalisen median puolella aiheesta on käyty keskustelua. Iltasoittoa toivotaan nimenomaan luomaan yhteisöllisyyttä ja ilahduttamaan arkea. Tutun sävelmän voi mennä kuuntelemaan vaikka omalta parvekkeelta tai avata ikkunan ja jos muutkin niin päättävät tehdä, syntyy herkästi kaupunkia ja sen asukkaita yhdistävä yhteisöllinen ja tunnelmallinen hetki, kertoo Visit Jyväskylän matkailu- ja markkinointipäällikkö Susanne Rasmus.

Asiasanat: