Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen ja Sovatekin  etsivän nuorisotyön yhteistyössä toteuttama Akku-ryhmä on tarkoitettu nuorille, jotka eivät ole koulussa tai töissä tai ovat muuten päivisin vailla mielekästä tekemistä. Akku-ryhmä valittiin perjantaina 13.3. Keski-Suomen vuoden 2019 nuorisoteoksi.  

Teija Lapinmäki
Palveluesimies
teija.lapinmaki(at)jyvaskyla.fi
p. 050 373 4139
 

Akku-ryhmän toimintamalli on ainutlaatuinen Suomessa etsivien toiminnassa. Usein Akku-ryhmä on ensimmäinen askel etsivän nuorisotyön nuorelle kodin ulkopuolelle. Viime vuonna Akku-ryhmässä oli yli 800 käyntikertaa.  
 
Lisätietoa: https://www.jyvaskyla.fi/Nuoriso/neuvonta-ja-tuki/etsiva-nuorisotyo/akku-ryhma

Jyväskylän kaupungin linjausten mukaisesti Akku- ryhmä on toistaiseksi tauolla koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Etsivä nuorisotyö palvelee muutoin normaalisti.


Nuorten Suomi ry:n Nuorten kyvyt ja ääni esiin -juhla


Nuorten kyvyt ja ääni esiin -juhla nostaa esille keskisuomalaisten nuorten aktiivisuutta ja nuorten taustalla toimivia aikuisia. Juhlassa palkitaan vuosittain kuntien nimeämät Nuoret Tsempparit ja Aikuiset Tsemppaajat. Lisäksi kuntien nuorisovaltuustoilla on mahdollisuus nimetä päättäjä, joka on toiminnallaan tai päätöksenteollaan mahdollistanut nuorten toimijuutta ja vaikuttamista. Lisäksi ehdotusten perusteella palkitaan Erityistsemppaajat, Nuorisovaltuusto sekä Nuorisoteko.

Vuoden 2020 Nuorten kyvyt ja ääni esiin -juhla oli tarkoituksena järjestää pe 13.3.2020 Jyväskylässä Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintoviraston ja Keski-Suomen liiton tuella. Suomen hallituksen suositusten mukaisesti myös Nuorten Suomi ry. perui juhlatilaisuuden Suomen hallituksen suositusten mukaisesti.