Loppukauden liikuntaryhmät on peruttu sekä uimahallit ja kuntosalit on suljettu koronaviruksen takia.

Jyväskylän kaupunki tiivistää turva- ja varotoimia väestön ja työntekijöiden suojelemiseksi koronavirustartunnalta. Taustalla ovat niin Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kuin Jyväskylän kaupungin torstaina antamat suuntalinjat ja ohjeistukset.

Katso myös Jyväskylän kaupunki sulkee lisää liikuntalaitoksia perjantaina 13.3. kello 18 alkaen

Terveyttä ja hyvinvointia edistävien liikuntapalvelujen ryhmät perutaan 31.5. asti

Kaikki Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen omat ohjatut liikuntaryhmät, tapahtumat ja kurssit perutaan toukokuun loppuun asti. Tämä tarkoittaa myös liikuntaneuvontaa, vertaisohjattuja ryhmiä ja vapaaehtoistoimintaa.

Ryhmien ja kurssien peruutuksista mahdollisesti aiheutuvien kurssimaksujen palautuksista ja korvauksista tiedotamme myöhemmin.

Kaupungin uimahallit ja kuntosalit suljetaan 30.4. asti – liikuntahallien käytössä rajoituksia

Kaupungin uimahallit Wellamo ja AaltoAlvari sekä kuntosalit Monitoimitalolla, Kuokkalan Graniitissa, Korpilahdella ja Lehtisaaren kuntotalolla suljetaan huhtikuun loppuun, eli 30.4. saakka. Sulku toimeenpannaan välittömästi perjantain 13.3. aikana. Syynä tähän ratkaisuun on se, että uimahalleilla ja kuntosaleilla käy paljon riskiryhmiin kuuluvia asiakkaita ja tilojen seuranta ja rajaaminen pienemmille käyttäjämäärille on osittain mahdotonta.

Loppukevään uimahallikuljetukset on peruttu.

Monitoimitalo, Hipposhalli, Kuokkalan Graniitti, Vaajakosken liikuntahalli, Palokan liikuntahalli, Lehtisaaren kuntotalo sekä jäähallit (kilpa-, harjoitus- ja Tikkakoski) ovat rajoitetusti auki. Tällä toimenpiteellä halutaan säädellä liikuntapaikoissa käyvien harrastajien määrää. Rajoituksessa noudetaan kaupungin ohjeistusta, eli eri tiloissa saa liikkua vain maksimissaan 20 henkilöä kerrallaan.

Monitoimitalon voimistelusali on suljettu ainakin 29.3. saakka. Sali on suljettu 13.3. kello 12 alkaen.

Tapahtumat liikuntatiloissa ja vuorojen peruminen

Jyväskylän kaupungin hallinnoimissa liikuntatiloissa järjestettävien tapahtumien osalta noudatetaan Suomen hallituksen ohjeistusta. Sen mukaan kaikki yli 500 hengen tilaisuudet suositellaan peruutettavan. Tapahtumien järjestäjiä ohjeistetaan toimimaan hallituksen suosituksen mukaisesti ja arvioimaan omien tapahtumien toteutumista. Seuroja ja tapahtumanjärjestäjiä suositellaan tekemään suunnitelmat mahdollisista otteluiden ja kisojen järjestämisestä ilman yleisöä. Lisäksi liikuntapalvelut ohjeistaa seuroja pitämään harjoitusvuorojen ryhmäkoot maksimissaan 20 henkilössä. Osallistujien tulee olla täysin oireettomia.

Varattujen vakiovuorojen ja muiden tilavuorojen peruminen

  • Tapahtuman järjestäjien on mahdollista perua vuorovaraukset maksutta ennen vuorojen/tapahtumien alkua
  • Kaikki perumiset kirjallisesti osoitteeseen liikunta.varaukset[a]jyvaskyla.fi
  • Kun vuoro peruuntuu, harjoitusvuoroja ei tule näiden tilalle automaattisesti.
  • Jos perumisilmoitusta ei ole tullut, vuorot laskutetaan normaalisti (huom! siinä tapauksessa, että tilat suljetaan hallinnoijan toimesta, vuorot perutaan automaattisesti).
  • Koulujen avainpolettien palauttaminen voidaan siirtää myöhemmäksi. Jos sinun tarvitsee hakea uusi avainpoletti koululle, tulee sen hausta sopia etukäteen sähköpostitse tai puhelimitse liikuntapalvelujen varausyksikön kanssa.

Liikuntapalveluissa aihetta koskevia asiakaskysymyksiä varten käyttöön otetaan palvelunumero p. 014 266 0179. Lisäksi liikuntainfo palvelee asiakkaita normaalisti numerosta p. 014 266 4257.

Terveydenhuollon neuvontanumero, ohjeet koronan varalta kaupungin verkkosivuilla

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaita neuvotaan koronavirukseen liittyvissä terveydellisissä asioissa arkisin ma-to klo 8-16 ja pe klo 9-16 keskitetyssä neuvontanumerossa 014 266 0133. Virka-ajan ulkopuolella tulee soittaa päivystysnumeroon 116 117.

Koronatiedotus Jyväskylän kaupungin verkkosivuilla: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona

Jyväskylän kaupungin karanteeniohjeet: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona

Lisätietoja

suunnittelupäällikkö, liikuntapäällikkö oto. Anna-Leena Sahindal
p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi

toimialajohtaja Eino Leisimo
p. 014 266 4033, eino.leisimo[a]jyvaskyla.fi