Uutista päivitetty 8.4.2020. Jyväskylän kaupunki tiivistää varotoimia vammaispalveluiden asiakkaiden suojelemiseksi koronavirustartunnalta.

Jyväskylän kaupungin vammaispalveluiden yksiköihin vierailukielto 

Tästä päivästä eli 13.3.2020 lähtien ulkopuolisten vierailut kielletään vammaispalveluiden asumisyksiköissä toistaiseksi. Asukkaiden kotivierailujen suhteen tulee käyttää erityistä harkintaa. 

Asukas voi edelleen ulkoilla ja liikkua asioillaan esimerkiksi henkilökohtaisen avustajan kanssa. Asumisyksikön työntekijä saattaa asukkaan ovelle, josta henkilökohtainen avustaja ottaa avustettavan vastaan. Näin vältetään henkilökohtaisen avustajan vierailu asumisyksikössä. 

Lyhytaikaishoidon jaksot kaupungin omissa yksiköissä perutaan toistaiseksi. Jo käynnistyneet jaksot toteutetaan. Yksiköistä ollaan oltu yhteydessä perheisiin.

Tukiasuntojen asukkaat saavat palvelun kotiinsa, tarvittaessa yhteyttä pidetään myös puhelimitse. Asiakkaiden ruokahuollosta ja lääkehoidollisista toimenpiteistä huolehditaan. 

Vammaispalveluissa keskeytetään työ- ja päivätoiminta maanantaista 16.3. lähtien

Vammaispalveluissa keskeytetään työ- ja päivätoiminta maanantaista 16.3. alkaen. 

Mikäli asiakas on avotyössä kaupungin ulkopuolisessa yksikössä, asiakkaat voivat mennä töihin omiin työpaikkoihinsa, mikäli työpaikasta ei ole muuta ohjeistettu.

Työ- ja päivätoiminnan yksiköistä on oltu ja ollaan yhteydessä asiakkaisiin/perheisiin. Jos perheillä on kysyttävää tai he tarvitsevat apua arjen järjestelyihin päivätoiminnan keskeytysten vuoksi, he voivat ottaa yhteyttä oman yksikkönsä palveluesimieheen.

Sosiaalityö ja palveluohjaus toimii

Vammaispalveluiden asumisyksiköissä ei pidetä asiakaspalavereita vierailukiellon vuoksi.

Vammaispalveluiden yksittäiset asiakastapaamiset hoidetaan ensisijaisesti puhelimitse tai etäpalavereina.

Kotikäynneillä flunssaisten asiakkaiden luona työntekijöillä on kasvoillaan suojamaskit. Tällä halutaan varmistaa se, että työntekijät pysyvät terveinä ja heitä on riittävästi hoitamaan asiakkaiden asioita. 

Kaikissa kysymyksissä voi ottaa yhteyttä oman yksikön palveluesimieheen tai omaan työntekijään.

Jos epäilet tartuntaa, soita neuvontanumeroon

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaat, jotka epäilevät koronavirustartuntaa tai haluavat kysyä tautiin liittyvissä asioissa, voivat soittaa terveysasemien keskitettyyn puhelinneuvontaan numeroon 014 266 0133. Numerosta vastataan arkisin ma-to klo 8–16 ja perjantaisin klo 9–16. Muina aikoina soitetaan päivystyksen keskitettyyn neuvontanumeroon 116 117.  

Jyväskylän kaupungin koronatiedotus verkossa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona.

Vammaispalveluiden nettisivut
https://www.jyvaskyla.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/vammaisten-palvelut

Lisätietoja:
Palvelupäällikkö Päivi Junnilainen, p. 014 266 3636
johtava sosiaalityöntekijä Juho Suortti, p. 014 266 4063