Jyväskylän kaupunginteatterin seuraavassa Teatteritiistaissa 17.3. klo 18 alkaen esittelyssä ovat vuoden Teatteriteko 2020 -finalistit.

Illan aikana haastatellaan finalisteja ja tutustutaan heidän työhönsä, myös yleisö voi esittää kysymyksiä kandidaateille. Paikalla on myös finalistit valinneen esiraadin edustajia kertomassa valintaprosessista. Teatterin yleisölämpiössä järjestettävä Teatteritiistai on kaikille avoin tilaisuus ja sinne on vapaa pääsy.

Jyväskylän kaupunginteatterin vuoden teatteriteko 2020 -finalistit julkistetaan sanomalehti Keskisuomalaisessa lauantaina 14.3., jolloin alkaa myös yleisöäänestys Keskisuomalaisen verkkosivuilla sekä lehdestä löytyvällä kupongilla. 

Vuodesta 2015 jaetulla Jyväskylän kaupunginteatterin Vuoden teatteriteko -tunnustuksella tuodaan esille teatterin tekemisen eri osa-alueita ja teatterityön monipuolisuutta. Palkinnoksi voittaja saa kuvanveistäjä Martti Virtasen suunnitteleman Muusa-patsaan kipsivaloksen. Varsinainen pronssinen Muusa-veistos on kiertopalkinto, jota säilytetään Jyväskylän kaupunginteatterin yleisölämpiössä. Vuonna 2019 yleisö äänesti voittajaksi näyttelijä Jouni Salon. Lisäksi raati palkitsi elämäntyöstä ns. betoni-Muusalla näyttelijä Jorma Böökin.

Tänä vuonna voittaja julkistetaan ja palkitaan vappuaattona 30.4. Glamour & Glam Euroviisufiiliksissä -gaalassa Jyväskylän kaupunginteatterissa.