Jyväskylän Lutakon sataman kehittämiseen tähtäävä suunnitelmaluonnos on julkaistu.

Luonnoksessa on visioitu satamaan uusia toimintoja, kuten kelluvaa viherterassia, järvivesiallasta ja monikäyttölauttaa, joka toimisi esimerkiksi pelikenttänä. Alueelle on visioitu myös muun muassa majakkaa sekä muita pienempiä toimintoja. 

Lisäksi suunnitelmassa on hahmoteltu vaihtoehtoinen sijainti saunaravintolalle. Tällä hetkellä tutkitaan kuitenkin vielä saunaravintolan toteuttamista maankamaralle sataman kärkeen. Vision mukainen vaihtoehto otetaan tarkasteluun, jos maalle toteuttamisesta aiheutuu liian suuret perustamiskustannukset.

Luonnoksessa on tutkittu myös uudet sijainnit jo olemassa oleville toiminnoille sekä veneille ja laivoille. Luonnos esittää satama-alueen jakamista kolmeen eri alueeseen, jolloin vauhdikkaammat vesiurheilu- ja liikuntatoiminnot keskittyisivät Rantaraitin varrelle nykyisen wakeboarding alueen läheisyyteen. Tälle alueelle suunnitelmassa siirtyisivät myös huviveneet, asuntolaivat ja saunalautat. Ravintolalaivat ja muut venepaikat jaoteltaisiin kahdelle muulle suunnitelmassa esitetylle alueelle. Lue suunnitelma pdf-muotoisena

Suunnitelmaa esiteltiin ja siitä käytiin keskustelua asukastilaisuudessa torstaina 5.3. Suunnitelmaa oli mahdollista kommentoida verkossa maaliskuussa. Lopullisen päätöksen suunnitelman hyväksymisestä tekee kaupunkirakennelautakunta tämän kevään aikana.

 

Ihmisiä satamalaiturilla

 

Ihmisiä laiturilla, Majakka.


 

Asiasanat: