Koulutyö jatkuu Kortepohjan koululla normaalisti Kortepohjassa perjantaihin 21.2. saakka. Koulu muuttaa uuden päiväkotikoulun rakennustyömaan alta väistötiloihin talvilomaviikolla. Koulutyö käynnistyy kaikilla Kortepohjan koulun oppilailla maanantaina 2.3. klo 9.05 osoitteessa Voionmaankatu 17-19.

-Muuttoa on valmisteltu vuosi ja talviloman jälkeen aloitamme väistötiloissa hyvillä mielin. Käytämme väistökoulusta nimeä Kortepohjan väistökoulu Voionmaa. Takaisin Kortepohjaan ja upouuteen päiväkotikouluun palaamme sitten elokuussa 2022, kertoo rehtori Päivi Liimatainen.  

Vanhempainiltojen ja erilaisten tapahtumien rinnalla oppilaat ovat olleet tiiviisti mukana muuton ja Voionmaan koulukiinteistöön rakentuneiden uusien oppimistilojen suunnittelussa. Yhdessä on ideoitu erityisesti uusien makerspace-opetustilojen käyttöä ja sisustusta. Makerspace-tilat ovat luokkahuoneiden rinnalla, koko koulun yhteiskäytössä olevia muunneltavia oppimisen tiloja pelaamiseen ja leikkimiseen, rentoutumiseen sekä digimonitoimintaan.  Torppis ry:n Jälkkäri-toiminta siirtyy myös Voionmaankadulle koulun tiloihin. 

Kuvaus uusista opetustiloista on kuunneltavissa oppilaiden tuottamista Voionmaan uutisista.  

Koulumatkaa yhdessä “kävelylinkeillä” 

Uutta koulumatkaa on harjoiteltu. Viikon 10 aikana matkoja kuljetaan vielä yhdessä koulunkäynnin ohjaajien kanssa eli Kävelylinkeillä.

 
-Kävelylinkki kulkee ennalta sovitun aikataulun ja reitin mukaan. Lapsi voi liittyä kyytiin reitin varrelta kodin läheltä, kertoo Päivi Liimatainen.  

Turvallisesta koulumatkareitistä on tehty myös opasvideo koulun nettisivuille. 

Muutto ja sen valmistelu ovat myös osa opetussuunnitelmaa 

Muuttoon valmistautuminen ja suunnittelu on osa opetussuunnitelman laaja-alaista oppimista. Oppilaat ovat osallistuneet toiminnan suunnitteluun, kehittämiseen ja arviointiin. He ovat tulleet kuulluiksi kouluyhteisössä, jossa kannustetaan demokraattiseen vuoropuheluun ja osallistumiseen sekä luodaan niille toimintatapoja ja rakenteita. 

-Tiivis yhteistyö myös koulun vanhempaintoimikunnan kanssa on ollut tärkeää. Yhdessä olemme suunnitelleet ja toteuttaneet erilaisia tapahtumia, joista viimeisimpänä muuttovanhempainilta helmikuun alussa, toteaa Päivi Liimatainen. 

Kortepohjan väistökoulu Voionmaan avointen ovien päivä, tupaantuliaiset, ovat 31.3. Tuolloin oppilaat esittelevät uusia tiloja vanhemmille ja muille oppilaan arjessa mukana oleville aikuisille. 

Lisätietoja: 
rehtori Päivi Liimatainen, Kortepohjan koulu, puh. 014 266 4449 
Kortepohjan päiväkotikoulun rakentamisesta ja väistötiloihin muuttamisesta