Perhevalmennukseen voivat osallistui asukkaat myös muista Keski-Suomen kunnista.

Englanninkielinen perhevalmennus ja ilmoittautuminen

Lisätietoja:

Hannele Virenius 
osastonhoitaja
neuvolat, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto
p. 014 266 2198

Jyväskylän kaupungin neuvolat järjestävät kevättalvella ensimmäistä kertaa kaksiosaisen englanninkielisen perhevalmennuksen vauvaa odottaville perheille. Ensimmäinen valmennuskerta on torstaina 20.2.2020. Valmennukseen ehtii vielä ilmoittautua.

Englanninkielisen valmennuksen tarjoaminen on lähtenyt tarpeesta.

– Jyväskylässä on maahanmuuttajataustaisia lasta odottavia perheitä, joiden on vaikea osallistua suomenkielisiin perhevalmennuksiin. Englanti on yleiskieli, jota ainakin osa maahanmuuttajataustaisista perheistä puhuu ja ymmärtää, selvittää osastonhoitaja Hannele Virenius.

Valmentautumista tulevaan vanhemmuuteen ja vertaistukea 

Perhevalmennus vahvistaa vanhempien tietoja ja taitoja, jotta arki vauvan kanssa sujuisi hyvin. Äitiysneuvolakäynneillä odottavien perheiden kanssa käsitellään samoja teemoja kuin valmennuksissa, mutta valmennuksessa asioita käsitellään laajemmin. Lisäksi ryhmissä voi kohdata samassa elämäntilanteessa olevia vertaisia. 

Englanninkielisessä valmennuksessa perhevalmennusten käsiteltävät neljää teemaa on tiivistetty kahteen tapaamiskertaan. Ensimmäisen tapaamisen aiheita ovat synnytys ja imetys. Toisen tapaamisen teemoja ovat vauvan hoito ja vuorovaikutus.

– Aiheet on valittu, koska niiden sisältö tukee vanhempia synnytykseen ja imetykseen valmistautumisessa. Valmennus antaa tietoa vauvan hoidosta sekä vuorovaikutuksen merkityksestä vauvan hyvinvointiin. Samat teemat käsitellään myös suomenkielisissä perhevalmennuksissa, Virenius toteaa.

Kevään 2020 englanninkieliset valmennukset pidetään 20.2. ja 23.4. kello 17–19 Kuokkalan neuvolassa, osoitteessa Syöttäjänkatu 10. Syksyn vastaavat valmennukset ovat 24.9. ja 19.11. Valmennukseen ilmoittaudutaan neuvolan verkkosivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella. 

Mikäli perhe tarvitsee tulkkia, toivotaan heidän siinä tapauksessa osallistuvan suomenkielisiin perhevalmennuksiin. Perhevalmennukset järjestetään pääsääntöisesti ilta-aikaan. Odottava äiti voi ottaa mukaan valmennukseen puolison, tukihenkilön tai ystävän.

Perhevalmennuksiin liittyvä Vauvan kaa -hyvinvointitapahtuma järjestetään lauantaina 16.5.2020 kello 11–15 Palokan neuvolassa (osoite Ritopohjantie 25). Tapahtuma on suomenkielinen.

Family classes a great way to prepare for the birth of your baby

Kaupunginosa: