Keski-Suomen museo avautui pitkän odotuksen jälkeen lauantaina 22.2.2020. Heti avajaispäivästä alkaen pääsee ihailemaan pysyvää Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyä sekä kahta vaihtuvaa näyttelyä.

Keski-Suomen museo
Alvar Aallon katu 7
avoinna ti-su 11-18
sisäänpääsy 8 / 6 / 4 euroa
ilmainen sisäänpääsy perjantaisin

Keski-Suomen museo, eli tuttavallisemmin KeMu, tarjoaa kävijälleen nykyaikaisen museokokemuksen. Keskisuomalaisuutta etsimässä vie kävijän matkalle Keski-Suomen kulttuurihistoriaan. Mitä oikeastaan keskisuomalaisuus on ja kuinka meistä on tullut tällaisia? Näyttelyssä voi esimerkiksi tehdä oman kalliomaalauksen nykytekniikalla, kuunnella muistoja ja kertomuksia, ihmetellä ja ihailla muuttuvaa keskisuomalaista maisemaa ja ympäristöä, piipahtaa elokuvissa, lueskella sarjakuvaa kaupungin perustamisvaiheista, ja fiilistellä savusaunan, urheilun tai räpin tunnelmia. Lapset voivat pelata entisajan pelejä, käydä markkinoilla ja hyppiä ruutua. Näyttelyssä onkin mahdollista upota entisajan keskisuomalaisten elämään niin viihteessä kuin arjessakin.

Pysyvän näyttelyn lisäksi KeMussa avautuu kaksi vaihtuvaa näyttelyä. Dominoefekti on taidenäyttely, jossa vanhan ja uuden taiteen avulla etsitään reittiä keskisuomalaisuuteen. Näyttelyn keskisuomalaiset taiteilijat eri aikakausilta tuovat oman kurkistuksensa keskisuomalaisuuden ytimeen. Toinen vaihtuva näyttely kertoo puolestaan jyväskyläläisbändi Miljoonasateen tarinan. Miljoonasade – suomirokkia ja kasvukipuja –näyttely avaa ennakkoluulottoman bändin musiikillista matkaa kasvukipuineen. Näyttelyssä saa vastauksen myös siihen, että miksi Miljoonasade oli pinnalla siksi, että se oli myös pinnan alla.