Virosta tultiin tutustumaan liikuntapääkaupunki Jyväskylään. Vieraita kiinnostivat erityisesti Liikkuva koulu, Jyväskylä liikuntapääkaupunkina, liikuntatapahtumien järjestäminen ja HIPPOS2020-hanke. Liikunnan edistämisestä ja seurayhteistyöstä he saivat esittelyn LIKES-tutkimuskeskuksen ja Keski-Suomen Liikunta ryn edustajilta. 

- Olemme inspiroituneet liikuntapääkaupunki Jyväskylästä. Meitä kiinnostaa Jyväskylän kokonaisvaltainen ajattelutapa ja kuinka liikuntaa tuetaan koko ihmisen elämänkaaren aikana, kertoo Tarton yliopiston laboratorionjohtaja Merike Kull.

- Olemme tulleet tutustumaan, miltä liikunta Jyväskylässä näyttää. Ainakin on tullut esille, että lasten ja nuorten liikkumisen tukeminen lähtee perheistä ja vanhempien tukemisesta, kertoo puolestaan Toomas Klaarman, Jõgevan maakunnan urheiluliiton toiminnanjohtaja.  

Tavoitteena on saada ihmiset liikkeelle

Viljandin, Tarton ja Jogevan maakunnissa työskennellään nyt kohti yhteistä liikuntastrategiaa.

- Tavoitteemme on saada ihmisiä liikkumaan enemmän ja ylipäätään riittävästi. Olemme huomanneet, että kilpa- ja huippu-urheilu ei ole ainoa vastaus tähän tavoitteeseen, vaan tarvitsemme laaja-alaisempaa strategiaa. Keskeiset yhteistyökumppanit tässä liikuttamistyössä ovat urheiluseurat sekä esimerkiksi kunnallisten koulujen liikunnanopettajat, kertoo Viljandimaan urheiluliiton toiminnanjohtaja Margit Kurvits.  

Tarton maakunnan urheiluliiton hallituksen puheenjohtaja Aivar Soop mainitsee myös hallinnon muutoksen. Virossa kuntien määrä väheni kolmasosaan vuoden 2017 kuntauudistuksessa.  

Liikkumiseen ja liikuttamiseen ovat tutustumassa Jyväskylässä 11.-15.2.2020 Viljandin, Tarton ja Jogevan maakuntien urheiluliittojen, urheiluseurojen ja kuntien edustajia sekä Viron urheiluliiton ja Viron kulttuuriministeriön edustajat. Tapaamisessa kaupungin edustajien kanssa keskusteltiin myös EU-hankeyhteistyömahdollisuudesta.

Lisätietoja
Satu Heikkinen, kansainvälisten yhteyksien päällikkö
satu.heikkinen[at]jyvaskyla.fi
p. 014 266 1561