Nuorten aikuisten ideoima ja toimittama verkkojulkaisu Painovirhe uudistuu mediataitoviikolla. Painovirhe on uudistuksen myötä siirtynyt Jyväskylän kaupungin julkaisujärjestelmään. Vain verkossa julkaistava Painovirhe täyttää tänä vuonna 20 vuotta. 

Lisätiedot: 
Esa Linna
nuorisonohjaaja, mediakasvatus
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut
p. 040 5568 726
 

Jyväskyläläisnuorten mielestä paras vaikuttamiskeino viime vuosituhannen lopussa oli oma verkossa julkaistava lehti.  Silloinen Jyväskylän nuorisoasiainkeskus aloitti kyselyn perusteella Painovirhe-toiminnan vuonna 2000. Paikalliset nuoret toimittajat ideoivat, suunnittelevat ja toteuttavat julkaisua Jyväskylän kaupungin nuorisonohjaajien tukemana myös vuonna 2020. 

Tällä hetkellä Painovirheeseen kirjoitetaan enimmäkseen kulttuurista ja viihteestä. Toimittajille pyritään saamaan vapaat pääsyt erilaisiin tapahtumiin ja festivaaleille juttujen tekoa varten. Tätä nykyä toiminta kohdentuu nuoriin aikuisiin. Verkkojulkaisu on luettavissa osoitteessa www.painovirhe.fi

Painovirhe on Jyväskylän kaupungin nuorisotyötä ja -toimintaa

Painovirhe-toimintaa ylläpitää Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut. Mukaan ovat tervetulleita kaikki vapaaehtoisesta toimittajuudesta kiinnostuneet 17-29 -vuotiaat. Juttujen teosta ei makseta palkkaa.

Verkkojulkaisun päätoimittajana toimii Jyväskylän yliopiston viestinnän opiskelija Lassi Peltonen. Verkkojulkaisun uuden ulkoasun on suunnitellut Anniina Lius.