Sampoharjun terveysasemalla vietetään avoimien ovien tapahtumaa perjantaina 14.2. kello 13.00–15.00. Teemana on ystävyys ja yksinäisyyden helpottaminen.

Lisätietoja:

Nina Leppänen 
osastonhoitaja 
Sampoharjun terveysasema 
Jyväskylän kaupungin terveyspalvelut 
p. 014 336 6167 
nina.leppanen[at]jyvaskyla.fi

Tapahtumassa ovat mukana muun muassa Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminta, Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoiminta Vapari, liikuntapalvelut sekä suun terveydenhuolto, Finfami ry:n Omaiset mielenterveystyön tukena ja Keski-Suomen Muistiyhdistys ry. Onpahan paikalla myös Vaajakoskelta löytyvän makeistehtaan panda!

Ennen Sampoharjun terveysasemalle saapumista voi hakea vauhtia hyvinvointikeskus Väkkärän (Väkkärätie 3) ystäväpäivän tansseista kello 12.30 lähtien. 

Tule tutustumaan myös liikuntaneuvontaan ja sosiaaliohjaukseen

Liikunta on tunnetusti hyvä lääke mielen virkistämiseen ja toisten ihmisten tapaamiseen. Tapahtumassa on tarjolla tietoa erilaisista liikuntaryhmistä ja -neuvonnasta. Jyväskylässä toimii myös vapaaehtoisia liikuntaluotseja, jotka ovat valmiina lähtemään kanssasi liikkumaan, jos yksin lähteminen ei motivoi tai sinulla on lieviä hankaluuksia liikkumisen suhteen. 

Avoimissa ovissa voit tutustua myös sosiaaliohjaajan palveluihin. Sosiaaliohjaaja auttaa ja neuvoo, jos sinulla on haasteita esimerkiksi erotilanteessa, opiskelussa, työttömyydessä, kuntoutumisessa, talousasioissa, päihteidenkäytössä tai lapsen ja perheen hyvinvoinnissa. Sosiaaliohjaus ei ole viranomaistoimintaa, joten tapaamisista ei muodostu sosiaalihuollon asiakassuhdetta. Jyväskylässä kaikilla terveysasemilla työskentelee sosiaaliohjaaja.

Tapahtumassa saa tietoa myös Omaolo-palvelusta ja tupakkaryhmästä. Omaolo on netissä oleva palvelu, jonka avulla ihminen voi arvioida oireidensa syyn vaikka kotisohvalta käsin. Tupakkaryhmästä saa tukea tupakoinnin lopettamiseen. Ryhmä kokoontuu Kyllön terveysasemalla.  

Tapahtumiin on vapaa pääsy, tervetuloa!