Liikuntaolosuhteiden puolesta kuluva talvi on ollut Jyväskylässä monin tavoin haastava. Lunta, jäätä tai pakkasta oli alkutalvesta vähän tai vaihtelevasti, ja jäät ovat paikoin vieläkin heikkoja.

Perinteinen Jyväsjärven retkiluistelurata tehdään heti, kun jää on siihen tarpeeksi vahvaa. Jää voi silmämääräisesti näyttää tarpeeksi vahvalle ja kestää ihmistä, mutta se ei välttämättä kestä retkiluisteluradan kunnostukseen vaadittavaa kalustoa, kuten traktoria. Myös järvien välillä on eroja muun muassa virtauksissa, mikä johtaa siihen, että toisilla järviosuuksilla hiihtäminen ja luistelu on turvallista ja toisilla ei.

Jään paksuutta tullaan mittaamaan Jyväsjärvellä viikon 7 aikana. Sen jälkeen päätetään voiko retkiluistelurataa tehdä vai ei. Sääennusteiden mukaan lämmin jakso on taas tulossa, mikä heikentää mahdollisuuksia saada rata auki. Jäiden päällä olevat lumikuormat heikentävät jäätä, eikä radan kunnostukseen vaativaa teräsjäätä ole päässyt muodostumaan.

Kuntalaisia muistutetaankin varovaisuudesta jäillä liikkuessa. Jos reitti saadaan avattua, siitä tiedotetaan vielä erikseen.

Lisätietoja

Liikuntapaikkavastaava Ismo Lukkarinen
p. 050 477 2827, ismo.lukkarinen[a]jyvaskyla.fi