Sunnuntaina 2.2. Jyväskylän Halssilan hiihtomaan pulkkamäestä löytyi uusi onkalo. Edellinen onkalo löytyi alueelta vuodenvaihteessa. Onkalon löytäneet kuntalaiset toimivat tilanteessa esimerkillisesti peittämällä onkalon kuormalavalla sekä merkitsemällä sen aurausviitalla. Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut löysivät alueelta maanantaina myös toisen onkalon. Tilanne hoidettiin täyttämällä onkalot maa-aineksella kaivinkoneen avulla, rajaamalla yksi osa pulkkamäestä lippusiimalla sekä viemällä alueelle tiedotteita ja varoituksia turvallisuuden varmistamiseksi.

Halssilan hiihtomaa on rakennettu täyttömaa-alueelle, jonka seurauksena onkalot ovat muodostunut oletettavasti veden syövyttäessä maa-ainesta. Kevään sulamisvedet paljastavat mahdolliset muut onkalot. Löydettyjen onkaloiden ympäristöä tullaan tarkkailemaan talven aikana ja aluetta rajataan tarvittaessa lisää. Talvikauden jälkeen sulan maan aikaan aluetta täytetään, muokataan ja tasoitetaan tarpeen mukaan.

Hiihtomaa ja sen pulkkamäki ovat normaalisti kuntalaisten käytössä, pois lukien rajattu alue. Pulkkamäen käyttäjiltä toivotaan kuitenkin erityistä varovaisuutta ja tarkkaivaisuutta alueella mahdollisten uusien onkaloiden varalta. Jos sellaisia löytyy, pyydetään niistä ilmoittamaan välittömästi kaupungille.

Lisätietoja

palveluesimies Markku Kautto
p. 014 266 4314, markku.kautto[a]jyvaskyla.fi

liikuntapaikkavastaava Jarmo Saikkonen
p. 014 266 7035, jarmo.saikkonen[a]jyvaskyla.fi