Palokan ja Vaajakosken aluekirjastojen aukioloajat laajenevat merkittävästi maanantaista 3.2.2020 alkaen. Kirjastot ovat avoinna omatoimikirjastoina varsinaisten palveluaikojen ulkopuolella aamuisin, iltaisin, viikonloppuisin ja pyhinä. Myös omatoimikirjastoaikojen ikäraja on poistunut.

Jyväskylässä on nyt seitsemän omatoimikirjastoa. Vaajakosken ja Palokan aluekirjastojen lisäksi Keltinmäen, Korpilahden, Kortepohjan, Kuokkalan ja Tikkakosken lähikirjastot.
 
Omatoimiaikoina kirjastoissa voi lainata, palauttaa ja noutaa varauksia automaateilla, lukea lehtiä tai paikalla olevaa aineistoa, työskennellä, opiskella tai tavata ystäviä. Käytettävissä ovat asiakastietokoneet ja langaton verkko. Kirjastomaksunsa voi maksaa verkossa. Osassa omatoimikirjastoja voi myös ottaa kopioita tai tulostaa.

Omatoimikirjastojen ikäraja poistunut

Jyväskylässä alle 15-vuotiaatkin pääsevät omatoimikirjaston käyttäjiksi huoltajan suostumuksella. Huoltajan tulee tutustua lasten kanssa kirjaston tiloihin ja turvallisuuteen ennen omatoimista kirjaston käyttöä. Alle 15-vuotiaalta tarvitaan huoltajan suostumus lisäksi aina myös kirjastokortin hankintaan. 

Omatoimiajan ikärajattomuus mahdollistaa lasten ja nuorten omatoimisen kirjaston käytön palveluaikojen ulkopuolella. Tämän toivotaan lisäävän lasten kirjastokäyntejä ja edistävän lasten lukemista.

Omatoimiaikaan kirjastoon pääsee kortilla ja PIN-koodilla

Omatoimikirjastoihin kirjaudutaan kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Keltinmäen, Kortepohjan, Kuokkalan, Palokan ja Vaajakosken omatoimikirjastoihin pääsee joka päivä klo 8–21 ja Tikkakoskella klo 8–19. Korpilahden omatoimikirjasto on avoinna ma, ti, to 10–21, ke ja pe 11–21 ja la–su 8–21. Omatoimikirjasto ei vähennä kirjastojen palveluaikoja, vaan ne säilyvät entisellään. Omatoimikirjastojen aukiolot ja kirjastojen palveluajat voi tarkistaa oman kirjaston verkkosivuilta. Kirjastojen aukiolo- ja palveluajat: https://www.jyvaskyla.fi/kirjasto/kirjastot/alue-ja-lahikirjastot.

Lisätietoja: 
- Seija Laitinen-Kuisma, kirjastotoimenjohtaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto, p. 014 266 4093, seija.laitinen-kuisma[at]jyvaskyla.fi
- Jyväskylän omatoimikirjastoista netissä: https://www.keskikirjastot.fi/web/arena/omatoimikirjastot

Kaupunginosa: