Talvi tuli sittenkin. Kaupungin aurauskalusto on ollut liikkeellä kuluvalla viikolla.

Lumisateiden on ennustettu jatkuvan tänään torstaina ja ensi yönä. Viime yönä on aurattu pääväyliä sekä siirretty lunta pois ydinkeskustasta. 

Tänään päivällä jatketaan tarpeen vaatiessa auraamista ja hiekoittamista. Jos ennusteen mukainen lumisade toteutuu, aurataan vilkkaimmat kevyen liikenteen väylät iltapäivällä uudelleen. Ennusteen toteutuessa suuremmalla kalustomäärällä lähdetään auraustöihin ensi yönä.

Muista turvaväli

Aurauskalusto liikkuu hitaasti ja maltti auton ratin takana lisää liikenneturvallisuutta. Työssä olevaan aurauskalustoon on syytä jättää turvaväli ja ohituspaikat arvioida huolella.

Myös asukkailla on velvollisuuksia

Raskas lumi painaa jo jonkin verran puiden oksia väylien päälle. Tavanomaista autoa suurempi aurauskalusto voi vahingoittaa kiinteistöjen puita, jos niiden oksat yltävät katualueelle asti. Tästä voi syntyä myös rikkoja aurauskalustolle. Kehotamme asukkaita huolehtimaan siitä, että kiinteistön puut eivät taivu lumen painosta katualueelle sekä karsimaan tarvittaessa kadulle yltävät oksat.

Lisäksi aurakalustosta jää lumiväylä kiinteistön tonttiliittymään. Haluamme muistuttaa, että tonttiliittymän puhtaanapito on kiinteistön omistajan vastuulla.

Lue lisää talvikunnossapidosta.