Suomi isännöi kansainvälistä parajääkiekon SISU Cup -turnausta 25.-26.1.2020 Tikkakosken jäähallissa. Hallin remontointi esteettömäksi sai vauhtia, koska kyse on vammaisurheilijoista.

Tule kokeilemaan kelkkajääkiekkoa

Kelkkajääkiekkoon pääsee tutustumaan tiistaisin klo 19.40-20.50 Buugissa ja talviaikaan keskiviikkoisin klo 18-20 Hippoksen minijäällä. Kelkat ja mailat saa lainaksi, mukaan tarvitset jääkiekkohanskat ja ristikkokypärän. Säännöt ovat lähes samat kuin pystyjääkiekossa. Suomessa myös vammaton henkilö voi pelata parajääkiekkoa.

Ilmoita joukkueenjohtajalle, kun olet tulossa kokeilemaan lajia:
Marika Kurki, joukkueenjohtaja
p. 0500 898 980, marika.kurki[at]sisuparaicehockey.fi
SISU:n verkkosivut
Facebookissa @sisuiceparahockey

Pienillä korjauksilla Tikkakosken jäähalli muuttuu kohti esteetöntä. Vaihto- ja jäähyaitioiden pleksit vaihdettiin läpinäkyviksi, jotta pelaajat näkevät kelkoista jäälle. Lisäksi poistettiin penkit, jotta lattian tekojäällä voi liikkua kelkoilla. Aitiot madalletaan jään tasalle ensi kesän aikana.

- Remontin jälkeen meillä on Jyväskylässä esteetön jäähalli. Ja se on aivan mieletön juttu sekä meidän joukkueelle että koko parajääkiekolle Suomessa, iloitsee SISU Paraicehockeyn joukkueenjohtaja Marika Kurki.

 SISU Cup -turnauksessa käytettiin tekojäästä valmistettua luiskaa jäälle pääsyyn. Ensi kesän aikana Tikkakosken jäähallin aitiot on tarkoitus remontoida jään tasolle.
SISU Cup -turnauksessa käytettiin tekojäästä valmistettua luiskaa jäälle pääsyyn. Ensi kesän aikana Tikkakosken jäähallin aitiot on tarkoitus remontoida jään tasolle.

Kelkkalätkässä kiidetään lujaa ja taklata saa

Kiikkerässä kelkassa sompailu vaatii hyvää istumatasapainoa ja vankkoja vatsalihaksia. Kelkkalätkä on loistava laji niille jääkiekkoharrastajille, jotka alaraaja- tai urheiluvamman takia eivät voi luistella pystyssä.

Lajia pystyy harrastamaan kevyesti pelailemalla tai haastavammin kilpatasolla. Se on myös paralympialaji ja yksi vaikeimmista paraurheilulajeista. Kun taidot kehittyvät, vauhdista pääsee nauttimaan kuin jääkiekossa konsanaan – taklauksien kanssa.

Sisua ranteeseen!

SISU on Jyväskylän seudun parajääkiekkojoukkue, jossa pelaa eri tavoin liikuntavammaisia tai vammautuneita lapsia ja nuoria. Ennen SISU:n perustamista laji kuului Jyväskylän kaupungin erityisliikuntapalveluiden alle lähes 20 vuotta.

- Erityisliikuntapalveluilla oli rajalliset mahdollisuudet harrastuksen ohjaukseen, joten perustimme pelaajien vanhempien kanssa oman joukkueen. Olemme saaneet sen verran jääaikaa, mitä olemme tarvinneet ja saamme treenata läpi vuoden, kehuu Kurki yhteistyötä kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.

SISU järjesti kansainvälisen parajääkiekkoturnauksen 25.-26.1. Tikkakoskella. Palkinnot jakoi kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo, joka on myös kokeillut kelkkalätkää.

- Äärettömän vaikea laji! Nämä joukkueet päihittäisivät jääkiekon maajoukkueen mennen tulen, Wallinheimo totesi nauraen.

 Kansainvälinen SISU Cup parajääkiekkoturnaus pelattiin 25.-26.1. Tikkakoskella. Palkinnot jakoivat kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo ja SISU Paraicehockeyn joukkueenjohtaja Marika Kurki.
Palkinnot jakoivat kansanedustaja ja Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Sinuhe Wallinheimo sekä SISU Paraicehockeyn joukkueenjohtaja Marika Kurki.

Teksti ja kuvat: Jaana Pinson/Jyväskylän kaupunki

Kaupunginosa: