Elokuvien ystäville on tänä keväänä luvassa monipuolinen kattaus sekä ulkomaisia ja kotimaisia elokuvia. Ensimmäisenä elokuvana nähdään Beatlesin hiteillä maustettu romanttinen komedia Yesterday 31.1. klo 13 Jyväskylän pääkirjaston Minnansalissa (Vapaudenkatu 39-41).

Keski-Suomen elokuvakeskus on valinnut päivänäytösten sarjaan erityisesti vanhempaa ikäpolvea puhuttelevia elokuvia. – Kino Hopeassa on näytetty elokuvia jo useamman vuoden ja filmivalinnoista on tullut runsaasti positiivista palautetta. Aiemmin elokuvilla oli markkinointia rajaava lisenssi, mutta tälle keväälle kulttuuripalvelut hankki oikeudet myös elokuvien nimien käyttöön. Näin elokuvien ennakkomainonta helpottuu huomattavasti, iloitsee kulttuurituottaja Terho Valkonen.

Yesterday on unelmista ja ystävyydestä kertova musiikkikomedia, jonka takaa löytyy kaksi brittielokuvan huippunimeä. Elokuvan on ohjannut Oscar -voittaja Danny Boyle (Slummien miljonääri, Trainspotting, 28 päivää myöhemmin) ja käsikirjoittanut Richard Curtis, jonka käsialaa ovat mm. Neljät häät ja yhdet hautajaiset, Rakkautta vain ja Notting Hill. Yesterday on valmistunut viime vuonna ja sen kesto on 1 h 56 min (K7).

Kino Hopean kevätkausi
Jyväskylän pääkirjaston Minnansali (Vapaudenkatu 39-41)

  • Pe 31.1. klo 13 Yesterday (ohjaus Danny Boyle, K7)
  • Pe 28.2. klo 13 Kärsimys ja kunnia (ohjaus Pedro Almodóvar, K16)
  • Pe 27.3. klo 13 Judy (ohjaus Rupert Goold, K12)
  • Pe 24.4. klo 13 Miss Farkku Suomi (ohjaus Matti Kinnunen, K12)
    -elokuvan jälkeen vieraana Kauko Röyhkä

Elokuvanäytökset järjestää Keski-Suomen elokuvakeskus, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja Jyväskylän kaupunginkirjasto ja niihin on vapaa ja esteetön pääsy.

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Terho Valkonen, terho.valkonen(at)jyvaskyla.fi, p. 014 266 4045

https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/kulttuuripalvelut/ikaihmiset/kino-hopea