Kongressi- ja yleisötapahtumapalkinnot

Kongressipalkinnot
13th International Conference on Developmental Coordination Disorder (DCD13) ja EduFutura Forum
Yleisötapahtumapalkinto
Jyväskylän Kesän Neulefestarit
Kongressilähettilään palkinto
Taru-Maija Heilala-Rasimov

Jyväskylän vuoden 2019 kongressipalkinnot myönnettiin 22.1.2020 pidetyssä tilaisuudessa kahdelle kongressille: 13th International Conference on Developmental Coordination Disorder (DCD13) ja EduFutura Forum.

Palkitsemiskriteereissä painotettiin yhteistyötä oppilaitosten, tiedekuntien ja muiden tutkimuslaitosten kesken sekä ennakkoluulottomien, monitieteisten kokousten järjestämistä. Palkituissa kongresseissa välitettiin tietoa Jyväskylän ainutlaatuisuudesta monipuolisena oppimiskeskuksena sekä edistettiin maailmanlaajuista tietoutta suomalaisesta koulutuksesta ja osaamisesta.

Motorisen oppimisen vaikeuksille näkyvyyttä

13th International Conference on Developmental Coordination Disorder (DCD13) järjestettiin 5.-8.6.2019 ensimmäistä kertaa Suomessa. Kongressiin osallistui 303 henkilöä 25 eri maasta. Kongressin järjesti yhteistyössä Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta ja kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta. Palkintosumma oli 1500 euroa.

Motorisen oppimisen vaikeuksiin keskittyvä kongressi linkitti liikuntatieteellisen ja oppimisen tutkimisen sekä aivotutkimuksen toisiinsa. Tieteellisen merkityksen lisäksi kongressilla oli yhteiskunnallista merkitystä, sillä sen kautta luotiin näkyvyyttä kehityksellisille koordinaatiohäiriöille. Kongressi myös osallisti vieraita monipuolisella liikunnallisella oheisohjelmalla.

Suomalaista koulutusosaamista tunnetuksi

Toinen kongressipalkinto myönnettiin EduFutura Forumille. Kansainvälinen, suomalaista koulutusosaamista esittelevä kongressi järjestettiin ensimmäistä kertaa Jyväskylässä 14.-16.11.2019 osana Koulutuksen superviikkoa. Se yhdisti ja esitteli uudella tavalla EduFuturan laajan osaamisen ja monialaiset osaajat: Gradian ammatillisen ja lukiokoulutuksen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun korkeakoulutetut ammattilaiset ja Jyväskylän yliopiston akateemiset huippututkijat.  Kongressiin osallistui 170 henkilöä 13 eri maasta. Palkintosumma oli 1500 euroa.

Kongressi sijoittui kaikkien kolmen oppilaitoksen kampuksille ja opiskelijat olivat kiinteästi mukana tapahtumatuotannossa. Osallistujat pääsivät tutustumaan alueen oppilaitoksiin varhaiskasvatuksesta elinikäiseen oppimiseen.

Palkinnot myönsi kongressimarkkinoinnin taustaryhmä, joka koostuu Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Gradian, Jyväskylän kaupungin sekä kokouspalveluja tuottavien yritysten edustajista.

Intohimo neulomiseen siivitti Lankakauppa Titityyn yleisötapahtumapalkinnon saajaksi

Jyväskylän vuoden 2019 yleisötapahtumapalkinto myönnettiin 4.-7.7.2019 pidettyjen Jyväskylän Kesän Neulefestarien järjestäjälle Lankakauppa Titityylle. Palkintosumma oli 2000 euroa. Palkinnon myönsi Tapahtumakaupunki Jyväskylän ohjausryhmä.

Palkitsemiskriteereissä painotettiin innovatiivisuutta, tapahtuman uutuusarvoa, kansallista ja kansainvälistä kiinnostavuutta sekä pienten yrittäjien kanssa tehtyä yhteistyötä.

Viidettä kertaa järjestetyille Jyväskylän Kesän Neulefestareille osallistui noin 6000 intohimoista neulojaa ympäri maailmaa.  Pienimuotoisista kesämiiteistä on kasvanut kansainvälisesti kiinnostava ja Suomen mittaluokassa ainutlaatuinen neulojien tapahtuma.

Kongressilähettiläs palkitsi aktiivisen kongressitoimijan

Kongressilähettilään palkinto myönnettiin Jyväskylän yliopiston tapahtumavastaava Taru-Maija Heilala-Rasimoville. Palkinnosta päätti kongressilähettiläs, Jyväskylän yliopiston professori Kaisa Miettinen. Palkintosumma oli 1000 euroa.

- Taru-Maija Heilala-Rasimovin monipuolinen ja vankkumaton käytännön asiantuntemus on ollut korvaamaton apu lukuisten kansainvälisten kongressien järjestäjille, kongressilähettiläs Kaisa Miettinen kertoo.  Hänen helposti lähestyttävä ja osaava persoonansa madaltaa kynnystä kiinnostua kongressien järjestämisestä.

Uusi kongressilähettiläs

Palkitsemistilaisuudessa julkistettiin myös Jyväskylän uusi kongressilähettiläs vuodella 2020. Hän on Jyväskylän yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan opettajankoulutuslaitoksen tutkimuksesta vastaava varajohtaja, professori Marja-Kristiina Lerkkanen.

Jyväskylä on vilkas kongressi- ja tapahtumakaupunki

Tapahtumakaupunki Jyväskylä ja Jyväskylä Convention Bureau auttavat uusien tapahtumien ja kansainvälisten kokousten ja kongressien saamisessa kaupunkiin. Jyväskylä Convention Bureau koordinoi 22 julkisen yhteisön ja yrityksen verkostoa.  

Tapahtumia järjestetään yhä enemmän ja kiinnostus Jyväskylää kohtaan tapahtumakaupunkina on kasvanut. Kongressikaupunkina Jyväskylällä on edelleen vankka asema 5 merkittävimmän joukossa.

- Kongressien ja tapahtumien järjestämisestä pyritään tekemään mahdollisimman sujuvaa ja järjestäjiltä saatujen palautteiden perusteella yhteistyö sujuu eri tahojen kesken hyvin, toteaa markkinointipäällikkö Jaana Ruponen.

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Helinä Mäenpää, Jyväskylän kaupunki
puh. 050 548 7422, helina.maenpaa[at]jyvaskyla.fi

Markkinointipäällikkö Jaana Ruponen
puh. 050 344 6496, jaana.ruponen[at]jyvaskyla.fi