Jyväskylän sivistyslautakunta hyväksyi perhepäivähoitajille maksettavat kustannuskorvaukset ja hyväksyi liikunnan ja terveystiedon lehtorin viran täytöstä tehdyn oikaisuvaatimuksen.

Perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 1.1. - 31.12.2020

Kuntaliitto on antanut suosituksen perhepäivähoitajille maksettavista kustannuskorvauksista. Suosituksen perusteella lautakunta päätti, että se nostaa perhepäivähoitajille maksettavaa muiden kustannusten korvausta yhdellä sentillä suosituksen mukaiseksi 1,84 euroon päivältä. Muiden korvausten osalta Jyväskylän kaupunki maksaa jo nyt Kuntaliiton suositusta korkeampaa korvausta.
Suosituksen mukaiset korvaukset aamiaisesta, välipalasta tai iltapalasta alle kouluikäisestä on 0,74 euroa ja koululaisesta 0,96 euroa. Jyväskylä maksaa näistä tällä hetkellä korvausta 0,75 euroa alle kouluikäisestä ja koululaisesta 0,97 euroa. Lounaan tai päivällisen korvaus tulisi Kuntaliiton suosituksen mukaan olla alle kouluikäiselle 1,75 euroa ja koululaiselle 2,27 euroa. Näistä Jyväskylä korvaa perhepäivähoitajalle alle kouluikäisestä 1,77 euroa ja koululaisesta 2,31 euroa. Erityisruokavalioiden kustannusten korvaaminen on maksettu Jyväskylässä seuraavasti: - 10 % lisäys (laktoositon tai vähälaktoosinen ruokavalio, maitoallergia 1.B) - 20 % lisäys (maitoallergia 2.A, vilja-allergia) - 30 % lisäys (keliakia, lapsella ei maitoa korvaavaa erityiskorviketta) - muu korvaus vaativassa erityisruokavaliossa.

Lautakunta hyväksyi oikaisuvaatimuksen perusopetuksen liikunnan ja terveystiedon lehtorin viran täyttämisestä

Sivistyslautakunta hyväksyi perusopetuksen liikunnan ja terveystiedon lehtorin viran (1543) täyttämisestä tehdyn oikaisuvaatimuksen. Valintapäätös kumotaan ja asia palautetaan uudelleen valmisteluun. Työnantaja on todennut, että ansiovertailu ja valintapäätöksen perustelut ovat puutteelliset. Oikaisuvaatimuksen tekijä kokee valinnan olleen sukupuolten yhdenvertaisuuden kannalta epätasa-arvoinen, koska haastatteluun oli kutsuttu vain naisia. Lisäksi oikaisuvaatimuksen tekijä vaatii, että valinnassa otetaan huomioon hakijoiden työhistoria paremmin kuin nyt annetussa päätöksessä. 

Kokouksen esityslista ja liitteet

Kokouksen esityslista ja liitteet on luettavissa pöytäkirjan julkaisuun saakka tästä linkistä: http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=9295. Materiaali on PDF-tiedostomuodossa.

Hyväksytty pöytäkirja tulee yleisesti nähtäville torstaina 30.1.2020 Jyväskylän kaupungin verkkosivuille osoitteeseen:
http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_tek_tweb.htm

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,
- sivistyslautakunnan puheenjohtaja Irina Tuokko, p. 044 979 1901
- sivistyspalvelujen toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 014 266 4033