Elokuussa 2020 alkavaan esiopetukseen hakevat kaikki vuonna 2014 syntyneet, pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevat vuonna 2015 syntyneet sekä 7-vuotiaat, joiden perusopetuksen aloittamista on siirretty vuodella eteenpäin.

Lisätietoja: 
palveluesimies Päivi Haapajoki, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluohjaus, puh. 014 266 7670
 

Jyväskylässä kunnalliseen ja yksityiseen esiopetukseen haetaan ajalla 21.1.-6.2. sähköisen asioinnin kautta. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, haetaan varhaiskasvatuspaikkaa esiopetushaun yhteydessä. Jos huoltaja hakee lapselle paikkaa yksityisen päiväkodin esiopetuksesta ja lapselle tarvitaan myös esiopetusopetusta täydentävää varhaiskasvatusta, täyttää huoltaja sähköisen asioinnin sivulla esiopetushakemuksen ja palvelusetelihakemuksen. Perusopetuslain mukaisesti jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen ja vastuu osallistumisesta on huoltajalla. Esiopetus on maksutonta ja sitä annetaan neljä tuntia päivässä, yhteensä 700 tuntia. Jyväskylässä esiopetusta järjestetään päiväkodeissa. Ruotsinkielinen esiopetusryhmä sijaitsee Onnimannin päiväkodissa.  Perheet saavat päätökset lapsen esiopetuspaikasta 1.4.2020 mennessä.  

Palveluohjauksesta ja opastustilaisuuksista apua esiopetuspaikan hakemisessa 

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus auttaa, jos sähköisessä ilmoittautumisessa on ongelmia tai lapsen esiopetuksen järjestelyissä on kysyttävää. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse 014 266 0180 tai sähköpostitse varhaiskasvatus.palveluohjaus@jyvaskyla.fi. Paikan päällä asiointi onnistuu parhaiten ajanvarauksella. 

Palveluohjauksen työntekijät ovat opastamassa esiopetuspaikan hakemista 28.1. klo 8.30-16.30 Huhtasuon päiväkodilla ja 29.1. klo 8.30-16.30 Kuokkalan yhtenäiskoululla (sisääntulo kirjaston ovesta). Huoltajilla tulee olla mukana pankkitunnukset ja henkilötodistus.


Lisätietoja esiopetuspaikoista ja hakumenettelystä sekä esiopetuksen opetussuunnitelmasta ja –toimintavuodesta.